Na že 36.Kmečkem prazniku pod Storžičem je prikaz starih kmečkih opravil zamenjal prikaz dvorjenja po starem. / Foto: Alenka Brun / Foto: Alenka Brun

Kmečki praznik pod Storžičem

Turistično društvo Bašelj v nedeljo, 18. avgusta, vabi na tradicionalni, že 37. Kmečki praznik pod Storžičem.

Bašelj – Kot smo izvedeli, je to za Bašljane in njihovo turistično društvo največji dogodek v letu, ki ga vsi težko pričakujejo. Ker je z letošnjim letom društvo prevzelo novo vodstvo, je to še toliko bolj vpeto v organizacijo dogodka. »Razdelili smo si naloge, pri tem pa vključili tudi nekdanje odbornike društva in vse vaščane. Veseli nas, da smo kot sovaščani tako povezani in pripravljeni prostovoljno pomagati vsak po najboljših močeh. Ravno to vzdušje poveže cel Bašelj že od priprav naprej in iz tega res naredi praznik,« so še povedali organizatorji.

Kmečki praznik pod Storžičem bo torej potekal konec tedna, v nedeljo, 18. avgusta, v športnem parku v dolini potoka Belice v Bašlju. Živahno bo od 12. ure dalje. Ne bosta manjkala domača kmečka kuhinja in tradicionalno kegljanje, letos pa si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi prikaz spravila drv po starem, se naučili kaj o kovaštvu, pripravili bodo tudi bogat srečelov. Glasbeni del tradicionalne prireditve je tokrat organizator zaupal priljubljenemu ansamblu Gorenjski kvintet. Parkiranje bo urejeno na bližnjem travniku, skozi vas pa bo potekal označen enosmerni promet. Vstopnine ni.

×