Z odprtjem športnega parka se začenja novo poglavje tudi za Športno društvo Preddvor. / Foto: Gorazd Kavčič

Izjemna športna pridobitev za Preddvor

V Preddvoru so slovesno odprli nov športni park z nogometnima igriščema. Skoraj dva milijona evrov vredno naložbo je Občina Preddvor izpeljala tudi s pomočjo Nogometne zveze Slovenije.

Preddvor – Novi Športni park Preddvor, ki so ga zgradili med Preddvorom in Srednjo Belo, pomeni pomemben mejnik v razvoju lokalne skupnosti in športne infrastrukture v občini, so poudarili minuli petek na njegovem odprtju. Parka, ki trenutno obsega veliko nogometno igrišče in malo igrišče z umetno travo, ki je bilo prej pri preddvorski osnovni šoli, so se seveda razveselili tudi v Športnem društvu Preddvor, ki bo igrišči uporabljalo. Investicija je stala skoraj dva milijona evrov in gre za eno večjih naložb zadnjih let v občini Preddvor. Novo pridobitev je blagoslovil tudi preddvorski župnik Pavel Okoliš.

Občina Preddvor je gradbeno dovoljenje za park pridobila leta 2021. Prva gradbena dela so se začela leto dni kasneje, medtem ko se je tretja faza gradnje parka zaključila letošnjo pomlad.

Občina Preddvor je gradbeno dovoljenje za park pridobila leta 2021. Prva gradbena dela so se začela leto dni kasneje, medtem ko se je tretja faza gradnje parka zaključila letošnjo pomlad. Zajemala je gradnjo zgornjega dela športnega parka: plato s spremljajočimi objekti igrišča (kontejnerska izvedba), ureditev prostora za parkirišča, izgradnjo pripadajoče komunalne infrastrukture in lokalne čistilne naprave. K razpisu za nadaljevanje del je občina že pristopila. Med drugim v naslednjem letu načrtujejo izgradnjo tribun in strehe nad zabojniki.

Po besedah župana Roka Robleka novi športni park pooseblja tisto, kar občina Preddvor je. Športna infrastruktura se mu zdi pomembna, ker povezuje in otroke izvablja iz njihovih sob, stran od računalnikov. »Zdrav duh v zdravem telesu je edina garancija, da bodo naši otroci zrasli v klene posameznike, ki bodo imeli radi domače kraje in ljubili nogomet,« je bil jasen. Zahvalil se je tudi Nogometni zvezi Slovenije, ki je na dveh razpisih gradnjo parka tudi podprla. Občina je bila uspešna tudi na javnih razpisih ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter Fundacije za šport.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je poudaril, da so edina športna zveza, ki sofinancira infrastrukturo. »In tako imenitno igrišče je najboljša možna podlaga, da se nogomet v Preddvoru razvija še naprej,« je dejal. Zaželel si je tudi, da bi vlaganju v športno infrastrukturo pogumno sledile tudi druge občine. Mijatović je preddvorskemu županu izročil tudi simbolično darilo Nogometne zveze Slovenije: malo kristalno žogo in odločbo o registraciji Športnega parka Preddvor.

Da je odprtje športnega objekta pomemben mejnik v razvoju preddvorske občine, se je strinjal tudi Roman Rogelj, predsednik Športnega društva Preddvor. »Danes je zgodovinski dan za občino Preddvor in Športno društvo Preddvor, za vse nogometne in športne navdušence. Prepričan sem, da bo nova pridobitev velika spodbuda za mlade nogometaše, da bodo še bolj trenirali in še z večjim veseljem hodili na treninge,« je še povedal.

×