Bleiweisov Park Janez Bleiweis začasno ni v uporabi uporabno dovoljenje Mestna občina Kranj zaprto / Foto: Gorazd Kavčič

Bleiweisov park še vedno zaprt

Novi park dr. Janeza Bleiweisa v Kranju so v začetku junija začasno zaprli, ker zanj ni bilo izdano uporabno dovoljenje. Mestna občina Kranj ga po slabih dveh mesecih še vedno ni pridobila.

Kranj – Slaba dva meseca sta že minila, odkar je gradbena inšpekcija Inšpektorata RS za naravne vire in prostor odredila zaprtje Bleiweisovega parka v Kranju. Največji park v mestu je namreč po ugotovitvah inšpekcije Mes­tna občina Kranj 17. maja odprla, ne da bi zanj pridobila uporabno dovoljenje. Čeprav se Kranjčani na začasno zaprtje in prepoved uporabe parka ne ozirajo preveč in ga še naprej obiskujejo, se vseeno postavlja vprašanje, zakaj parka še vedno niso vnovič odprli.

Z Mestne občine Kranj so na naša vprašanja odgovorili, da je »vložena vloga za pridobitev uporabnega dovoljenja trenutno v fazi usklajevanja projektne dokumentacije, in sicer glede nekaterih podrobnosti v oddani dokumentaciji«. Kot so dodali, se bo postopek izdaje uporabnega dovoljenja nadaljeval v skladu z zakonskimi roki, ko bo dokumentacija popolna. Kdaj predvidoma bi torej lahko dovoljenje pridobili in park znova odprli, pa niso navedli.

Bleiweisov park, velik 7500 kvadratnih metrov, so odprli 17. maja, Na nekoč degradiranem območju so poskrbeli za nove ozelenitve in zasaditve dreves, uredili pešpoti, kolesarsko povezavo, površine za oddih s klopmi, postavili pa so tudi dva pitnika, več otroških igral, vadbene rekvizite, koške za odpadke in označevalne table. Kasneje se je izkazalo, da so nekatera otroška igrala neprimerna in so jih zamenjali. Investicija je stala več 1,1 milijona evrov, občina pa je pridobila sofinanciranje v višini 853.220 evrov evropskih sredstev iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb.

×