Občina Šenčur ni dobila odobrenih sredstev za gradnjo novih pokritih tribun ob nogometnem igrišču v Šenčurju. / Foto: Tina Dokl

Občina Šenčur ni dobila odobrenih sredstev za gradnjo novih pokritih tribun ob nogometnem igrišču v Šenčurju. / Foto: Tina Dokl

Brez državnega denarja tribun ne bodo gradili

Občina Šenčur je na razpis ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport prijavila dva projekta, vendar so dobili sredstva odobrena le za Športni park Hotemaže, katerega gradnja bo stekla v teh dneh.

Šenčur – Medtem ko je gospodarsko ministrstvo Občini Šenčur že odobrilo sto tisoč evrov sofinanciranja za Športni park Hotemaže, jim sredstev za Športni park Šenčur, kjer so nameravali graditi pokrite tribune ob nogometnem igrišču, za zdaj še niso zagotovili. Investicija je ocenjena na 2,3 milijona evrov, od tega si je občina nadejala milijon evrov iz razpisa, preostanek pa so nameravali pokriti s pomočjo zadolževanja. Objekt bi vključeval garderobe, sobe za fizioterapijo, servisne prostore, pralnico in prostore za skladiščenje opreme.

Kot je pojasnil šenčurski župan Ciril Kozjek, jim ministrstvo sredstva za gradnjo tribun za zdaj ni odobrilo, ker občina še nima ustreznega vpisa v razvid, ki bi dokazoval lastništvo športnega objekta.

Kot je pojasnil šenčurski župan Ciril Kozjek, jim ministrstvo sredstva za gradnjo tribun za zdaj ni odobrilo, ker občina še nima ustreznega vpisa v razvid, ki bi dokazoval lastništvo športnega objekta. »Trenutno urejamo evidenco športnih objektov, s strani ministrstva pa še nismo prejeli negativne odločbe. Če sredstev ne bo, pokritih tribun ne bomo gradili. V tem primeru bomo v prihodnje ta projekt znova prijavili na enega izmed razpisov za športno infrastrukturo,« je dodal župan.

Gradili bi igrišče z umetno travo

Športniki, ki uporabljajo igrišče, sicer gradnje tribun po besedah župana niso postavili med svoje prednostne želje. »Prednostno bi gradili igrišče z umetno travo, vendar trenutno nimamo niti zemljišč niti gradbenega dovoljenja,« je povedal. Občina Šenčur z lastniki zemljišč, kjer bi bilo umeščeno igrišče z umetno travo, vodi pogajanja o odkupu, vendar se pri tem sooča s težavami. »Zemljišča vedno predstavljajo izziv, saj imajo lastniki svoje načrte in pričakovanja, cene pa pogosto zanje niso dovolj visoke. Geodetska ocena vrednosti omenjenih zemljišč je postavljena na 69 evrov za kvadratni meter, vendar trenutno ponujamo 85 evrov. S tremi lastniki smo že dosegli dogovor, zatika pa se pri dveh,« je pojasnil župan. Če dogovora ne bodo dosegli, razmišljajo o možnosti razlastitve, saj brez potrebnih zemljišč ne bodo mogli izpeljati načrtovane nadgradnje šenčurskega športnega parka.

Velika pridobitev za Hotemaže

V Športnem parku Šenčur pa se bo v teh dneh začela gradnja novega košarkarskega igrišča. Župan je pred kratkim podpisal pogodbo z izbranim izvajalcem, Gorenjsko gradbeno družbo, v vrednosti nekaj več kot 165 tisoč evrov (z DDV). Igrišče bo po besedah župana umeščeno ob odbojkarsko igrišče na mivki in pokrito drsališče z večnamensko športno površino. Po pogodbi morajo biti dela zaključena v 45 dneh od začetka gradnje.

Hkrati je župan z Gorenjsko gradbeno družbo podpisal tudi slabih 417 tisoč evrov (z DDV) vredno pogodbo za izgradnjo Športnega parka Hotemaže, ki bo poleg športnih površin za različne športe vključeval še večnamenski prostor za druženje in prireditve. »Težave smo imeli pri pridobivanju zemljišč, a smo jih uspešno pridobili. Dolgo smo čakali tudi na gradbeno dovoljenje. Ta projekt bo za Hotemaže velika pridobitev,« je pojasnil Kozjek. Rok za dokončanje del je 31. december letos, saj morajo pravočasno unovčiti sredstva, ki so jih prejeli od ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.