tuš trgovski center / Foto: Tina Dokl

Družba P&P Marketing iz Lesc je vlogo za soglasje za izvajanje igralniške dejavnosti v Planetu Kranj umaknila tik pred septembrsko sejo mestnega sveta. / Foto: Tina Dokl

Brez odločanja o igralnici

Kranjski mestni svet ni odločal o soglasju za odprtje igralnice v Planetu Kranj.

Kranj – Kranjski mestni svetniki minulo sredo na septembrski redni seji niso odločali o podelitvi soglasja družbi P&P Marketing iz Lesc za opravljanje igralniške dejavnosti v nakupovalnem središču Planet Kranj. Župan Matjaž Rakovec te točke, čeprav je bila napovedana, sploh ni uvrstil na dnevni red seje. Kot je kasneje pojasnil, je leška družba tik pred sejo sama umaknila vlogo za pridobitev soglasja. Razloga za umik predlagatelj ni navedel, a kot je pojasnil župan, se je že na sestanku svetniških skupin pred sejo pokazalo, da nekatere igralnici nasprotujejo. »Predlagatelj se je verjetno zato odločil, da še ni zrelo, da bi bila zadeva obravnavana na seji mestnega sveta,« je dejal Rakovec.

Poročali smo že, da je družba P&P Marketing, ki je del skupine Admiral Slovenija, že pred tremi leti skušala pridobiti koncesijo za novo igralnico v zabaviščno-nakupovalnem centru Planet Kranj. Kranjski mestni svetniki so maja 2021 podelitev soglasja, ki je pogoj za pridobitev koncesije, najprej zavrnili. O enaki vlogi so v prejšnjem mandatu ponovno odločali januarja 2022 in na dopisni seji prižgali zeleno luč za novo igralnico v Kranju. A vlada nato koncesije vseeno vseeno ni podelila, zato je družba P&P Marketing letos vnovič zaprosila za državno koncesijo, posledično pa tudi za soglasje kranjske občine.

Mnenja o morebitnem odprtju druge igralnice v Kranju – v centru mesta že deluje igralni salon Casino Cezar – so v kranjski politiki precej deljena, medtem ko župan Matjaž Rakovec idejo o novi igralnici z načrtovanimi 120 igralnimi mesti podpira. Kot pravi, predvsem zaradi finančnega učinka na občinski proračun, v katerega bi se letno stekalo več kot 400 tisoč evrov koncesijskih dajatev, in nekaj novih zaposlitev. »Vendar se svetniki odločajo samostojno in nikomur nisem vsiljeval svojega mnenja,« je poudaril župan.