Špela Trop in Patricija Tehovnik, vodji Oratorija v Župniji Reteče / Foto: Maja Bertoncelj

Četrt stoletja oratorija v Retečah

V župniji Reteče so oratorij prvič organizirali leta 1999. Letos so na zaključni prireditvi zaznamovali petindvajset let. En teden je trideset animatorjev skrbelo za kar 121 otrok.

Reteče – Oratoriji v poletnem času potekajo po številnih župnijah in s tem vsaj za en teden olajšajo težave staršem, ki v času šolskih počitnic nimajo varstva za svoje otroke. Po drugi strani pa številni otroci komaj čakajo, da pride ta teden v letu. V župniji Reteče je bil letos že petindvajsetič.

»Pa smo spet tu, kot vsako leto od leta 1999 naprej. Vedno smo hvaležni za teden, ki smo ga preživeli. Teden, ki je trajal en teden, hkrati pa za oratorijsko ekipo kar celo leto. Za eno leto si bomo sedaj z otroki pomahali v slovo, se poslovili od otroških nasmehov, nešteto podarjenih objemov, odplesanih plesov, odpetih pesmi, spletenih zapestnic, zašitih 'povštrčkov', odigranih športnih iger, razdeljenih kosil, nekaj solz, prepirov, ustvarjenih prijateljskih vezi in vsega, kar oratorij pač je,« sta ob zaključku povedali Špela Trop in Patricija Tehovnik, vodji oratorija v župniji Reteče.

Letos so dosegli rekordno število prijavljenih. »Tudi za to sva neizmerno hvaležni. Zanimanje in število otrok sta nas presenetila in razveselila. Na župnijskem dvorišču se je zbralo kar 121 radoživih, nasmejanih in nagajivih otrok, polnih energije, tako predšolskih kot šolarjev iz naše župnije in tudi iz okoliških. Zanje je skrbelo trideset mladih nadobudnih animatorjev, ki so ves teden skakali pred odrom in na njem, se prelevili v prave filmske zvezde, včasih celo v detektive, vsak dan iskali izgubljene stvari … Kljub neprespanim nočem so vsak dan znova zbrali energijo in otrokom omogočili brezskrben teden zabave,« sta dodali.

Otroci so ob zaključku skupaj z animatorji na odru kulturnega doma prikazali delček tistega, kar so počeli skozi teden, ko so potekale številne delavnice, posvetili pa so se seveda tudi temi oziroma liku letošnjega oratorija, ki je bil prerok Daniel.

×