Nadja Kolenc, Krnica:»Zelo rada imam sladoled. Včasih mi bolj ustrezajo čokoladni okusi, drugič sadni, kot na primer mango, ki je zelo osvežilen. Privoščim si ga dvakrat na teden, trenutno sicer manj, ker pazim na kilograme. Rada imam kepice sladoleda, še raje pa točenega.« / Foto: Tina Dokl
Jože Hausman, Bled: »Vsak dan, predvsem ob večerih, se mi 'zalušta' sladoled. Moji najljubši okusi so čokolada, vanilja, jagoda in borovnica. Običajno kupim kar banjico sladoleda, pri čemer ne gledam na ceno. Najraje imam domač sladoled, čeprav ga sam nikoli ne pripravim. Jem ga tudi pozimi.« / Foto: Tina Dokl
Juš Černe, Bled: »Najbolj priljubljen je okus piškotek. Vsako leto se pojavi kakšen nov okus, letos denimo trolli, v katerem se prepletata malina in bela čokolada. Večina sladoleda pri nas je na mlečni osnovi, medtem ko sta mango in jagoda na vodni osnovi. Na dan običajno prodamo petsto kepic.« / Foto: Tina Dokl
Evelyn Pogačar Prešeren, Radovljica:
»Ne jem ga zelo pogosto, približno trikrat na mesec. Poleti si ga privoščim večkrat, pozimi pa nikoli, saj pravijo, da lahko hitreje zboliš. Moja najljubša okusa sta čokolada in piškotek. Všeč so mi tudi stoodstotno naravne lučke. Najraje imam kornet.«
Tomaž Mandelc, Radovljica: »Uživam ga predvsem poleti, saj je odlična osvežitev. Najbolj všeč sta mi čokolada in vanilja. Najraje ga imam v obliki kepic, postreženega v kornetu. Nekoč je kepica stala manj kot evro, danes pa že doseže 2,50 evra. Zelo dobra je tudi ledena kava s sladoledom.« / Foto: Tina Dokl
Čokolada, vanilja, jagoda, piškotek ...
25.07.2024, 09:58
Tretjo nedeljo v juliju, letos je bilo to 21. julija, je svetovni dan sladoleda. Sogovornike smo povprašali, kako pogosto si privoščijo sladoled in kateri okusi so jim najljubši.