Ob koncih tedna promet poteka izmenično enosmerno. / Foto: Aleš Senožetnik

Dela končana do konca novembra

Na odseku med Podlomom in Kranjskim Rakom v sklopu odprave posledic lanskih poplav poteka sanacija ceste in plazu.

Podlom – Že dlje časa poteka sanacija petstometrskega odseka ceste med Podlomom in Kranjskim Rakom. Gre za začetni odsek ceste, ki je bil dotrajan in nato poškodovan v času poplav, zato rekonstrukcija poteka v sklopu odprave posledic poplav.

Kot so nam pojasnili na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo, dela poleg zamenjave asfaltne podlage zajemajo še izvedbo opornih in podpornih zidov vozišča, ureditev odvodnjavanja, montažo varovalnih ograj ter ureditev prometne opreme in signalizacije. Poleg tega sanirajo tudi plaz nad cesto, kjer bodo namestili zaščitne mreže na brežinah in uredili cestni prepust.

Kot pravijo na direkciji, bodo dela predvidoma končana do konca novembra. Odsek sicer predstavlja del pomembne povezave do Luč in od Kranjskega Raka do parkirišča pod Veliko planino. Precej dolg obvoz je v času del urejen skozi Gornji Grad, Ljubno, Luče in Podvolovljek. Zaradi dostopa na Veliko planino pa je cesta odprta ob koncih tedna, ko promet poteka izmenično enosmerno.

Direkcija sicer v prihodnje predvideva celotno rekonstrukcijo ceste Podlom–Kranjski Rak–Luče v dolžini skoraj 16 kilometrov.

×