Po koncu del v strugi bo občina obnovila tudi cesto skozi vas Krivčevo. / Foto: Aleš Senožetnik

Dela na Krivčevem

Na Krivčevem se lotevajo sanacije ceste Krivčevo–Kranjski Rak, ki je bila uničena v času poplav.

Kamnik – V kamniški občini se nadaljuje sanacija občinskih in državnih cest. V zadnjem času se je začela tudi sanacija ceste med naseljem Krivčevo in Kranjskim Rakom. Kot je znano, je bilo območje močno poškodovano v času lanskih poplav, zato na tem področju že dlje časa poteka tudi urejanje struge.

Kot so nam sporočili s kamniške občinske uprave, se dela že izvajajo na zgornjem delu, torej od konca naselja do Kranjskega Raka, kjer je cesta odmaknjena od struge. »Dela na spodnjem delu, kjer cestišče poteka v bližini struge, pa se bodo lahko začela, ko se bodo zaključila dela za ureditev struge, ki jih izvaja podjetje Hidrotehnik. Zaključek del je torej odvisen od več dejavnikov, predviden pa je jeseni,« so nam sporočili v odgovoru.

Cesto ureja družba Trgograd, vrednost sanacije zgornjega dela znaša dobrih 305 tisoč evrov, medtem ko bo spodnji del stal nekaj več kot 597 tisoč evrov. »Poleg ureditve cestišča bodo dela obsegala tudi ureditev odvajanja meteornih odpadnih voda ter druge infrastrukture. Če bodo za ta namen na voljo zadostna finančna sredstva ter izpolnjeni vsi pogoji, bo v sklopu sanacije cestišča izvedena tudi kanalizacija za komunalno odpadno vodo,« so še pojasnili v Kamniku. Zgornji del ceste bo ostal makadamski, medtem ko bodo cesto skozi vas tudi na novo asfaltirali, kot je bila že v času pred poplavami.

×