Vodovod je bil med poplavami avgusta lani močno poškodovan oziroma uničen in od takrat ni več v obratovanju. / Foto: arhiv Občine Medvode

Dela pod mostom čez Soro v Medvodah

Začenja se obnova primarnega vodovoda, ki napaja središče Medvod.

Medvode – V tem tednu se začenja obnova primarnega vodovoda, ki je speljan pod mostom čez reko Soro v Medvodah, na prometno zelo obremenjeni državni cesti, ki vodi iz Gorenjske v Ljubljano.

Dela bodo dokončana predvidoma do konca septembra. Izvajalec jih bo čim več skušal opraviti tako, da bo to čim manj moteče.

»Vodovod je bil med poplavami avgusta lani močno poškodovan oziroma uničen in od takrat ni več v obratovanju. Ker gre za glavno vodovodno povezavo za oskrbo središča Medvod, je obnova zelo pomembna, saj se je od poplav naprej center mesta napajal po rezervni vodovodni napeljavi iz naselja Ladja,« pojasnjujejo na Občini Medvode. Na podlagi evidenčnega javnega naročila bo dela izvajalo podjetje Teleg-M, njihova vrednost pa je 139.670 evrov. Sredstva se črpajo iz državnega predplačila za sanacijo škode po poplavah.

Dela bodo dokončana predvidoma do konca septembra. Izvajalec jih bo čim več skušal opraviti tako, da bo to čim manj moteče za okolico in promet. »Če ne bo šlo drugače, je možno, da bo treba določen del izvesti z vrha mostne konstrukcije. V tem primeru bo vzpostavljena polovična zapora mostu, zato udeležence v prometu prosimo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje,« še sporočajo.

×