Anže Mur, član organizacijskega odbora Diskölöke, Igor Drakulič, vodja festivala Sladka Loka, župan Tine Radinja in Pia Pivk, vodja festivala Pisana Loka / Foto: Klara Mrak

Desetdnevni festival Pisana Loka

Danes se začenja festival Pisana Loka. Do prvega septembra se bo v razgibanem programu na enajstih škofjeloških prizoriščih zvrstilo dvaindvajset dogodkov, namenjenih vsem generacijam.

Škofja Loka – Današnji začetek Pisane Loke bo udaren tako za mlajše kot starejše obiskovalce. Kot je povedala koordinatorka Pisane Loke Pia Pivk iz Zavoda 973, bo na Cankarjevem trgu ob 17. uri delavnica izdelovanja unikatnih zapestnic, ob 20. uri se bo na istem prizorišču začel Latino večer, ob 21. uri pa se bo na pokritem vrtu Loškega puba začel koncert ob 40-letnici legendarne slovenske zasedbe Niet. Na vrtu Sokolskega doma bo jutri od 10. do 16. ure Čezdan namiznih iger. V nedeljo ob 11. uri bo na Trgu pod gradom predstava Maček Muri in muca Maca. V ponedeljek, 26. avgusta, je posluha in ogleda vreden koncert na terasi mladinskega oddelka škofjeloške knjižnice, kjer se bo predstavil Janez Dovč z zasedbo Sounds of Slovenija. Bo pa jutri v Škofji Loki tudi četrti festival sladoleda Sladka Loka v organizaciji Turističnega društva Škofja Loka, ki bo potekal v prijetni senci Šolske ulice.

Delavnice, predstave, standup večer

V Škofji Loki torej v času festivala vse do prvega septembra ne bo manjkalo tudi drugega zanimivega dogajanja. Kot vsako leto bodo tudi tokrat izvedli delavnice, med drugim se bodo obiskovalci lahko preizkusili v izdelovanju unikatnih vrečk iz blaga, obeskov za ključe ter šivanju peresnic, predpasnikov in torb za na plažo. Ustvarjalne in glasbene delavnice bodo potekale na Cankarjevem trgu, kjer bosta v okviru festivala dva plesna večera, poleg današnjega še četrtkov. V nedeljo, 1. septembra, bo ob 11. uri na ploščadi na grajskem vrtu moč prisluhniti glasbeno-pripovedovalskemu dogodku Vroča župa. V sredo bo v Loškem pubu standup večer Pisana Loka se smeje. Občinstvo vseh generacij se bo lahko zabavalo tudi ob igranju družabnih iger.

Osem koncertov

Letošnji festival prinaša osem koncertnih dogodkov. Koncertni spored se, kot zapisano, začenja z drevišnjim koncertom zasedbe Niet. Prihodnji petek bo na Loškem gradu Diskölöka, kjer bodo na svoj račun prišli ljubitelji elektronske glasbe. Za ljubitelje klasične glasbe bo poskrbel škofjeloški orkester Amadeo. Na Cankarjevem trgu bodo zapeli Štedientje, na terasi mladinskega oddelka škofjeloške knjižnice bo v sredo koncert Rudija Bučarja in Matevža Šaleharja - Hama. Spodnji trg bo oživel prav na zadnji dan festivala, 1. septembra, ko bo na Trgu mesta Freising skupna miza Kreativnic, dogodek bo popestrila zasedba Zajtrk. Na vrtu Sokolskega doma Škofja Loka bo v torek koncert glasbene zasedbe Noreia, s katerim bodo sklenili letošnjo sezono Bralnice. V Nunski cerkvi pa bo prihodnjo soboto koncert Štirje letni časi. Več o dogodkih na festivalu pa lahko preberete tudi na Facebooku, Instagramu in spletni strani pisanaloka.si.

×