Na Jezerskem so se odločili, da bodo dobrodelni tek za otroke z rakom ponovili. / Foto: Tina Dokl

Drugi dobrodelni tek na Jezerskem

Osnovni cilji letošnjega teka za otroke z rakom ostajajo enaki kot lani: s prireditvijo organizatorji želijo javnost ozaveščati o otroškem raku, otroke, ki so zboleli, in njihove starše pa o zdravem in športnem načinu preživljanja časa.

Jezersko – Septembra lani so na Jezerskem v sodelovanju z Inštitutom Zlata pentljica organizirali prvi dobrodelni tek za otroke z rakom. Idejni pobudnik je bil domačin Miran Štular, nekdanji poklicni gasilec, član Gasilsko reševalne službe Kranj, ki se je odločil, da bo ljudem v stiski pomagal tudi kot upokojenec.

Kljub začetnim težavam zaradi pomanjkanja organizacijskih izkušenj in kljub slabemu vremenu jim je uspelo trail tek vrniti na Jezersko. »Hkrati pa smo povezali ljudi v želji po dobrodelnosti,« pravi Štular. Dober odziv tako lokalne skupnosti kot tekačev in predstavnikov Inštituta Zlata pentljica pa jih je spodbudil, da prireditev pripravijo tudi v letu 2024. Osnovni cilji letošnjega teka za otroke z rakom ostajajo enaki, nadaljuje Štular: »S prireditvijo želimo javnost ozaveščati o otroškem raku, otroke, ki so zboleli, in njihove starše pa o zdravem in športnem načinu preživljanja časa. Tekači, ki se udeležijo teka oziroma pohoda, s plačilom startnine zbirajo sredstva za pomoč otrokom z rakom.«

Letošnji dobrodelni tek se bo začel 14. septembra ob 11. uri. Start in cilj teka bosta ob prireditvenem šotoru Parka Jezersko. »Naj tistim, ki boste tekli prvič in vam Jezersko ni najbolj znano, pojasnim, kako do starta: zavijete proti Planšarskemu jezeru, peljete mimo jezera in zavijete levo do zabojnikov, kjer v zimski sezoni izposojajo opremo za smučarski tek. Pot bo ustrezno označena. Prijave so možne na spletni strani www.tek-jezersko.si. Tu dobite tudi vse informacije o trasi proge, višini startnine ter o vseh spremljevalnih dejavnostih in delavnicah, ki so namenjene predvsem otrokom in njihovim staršem. Trasa teka ali pohoda je dolga 13 kilometrov, če želite, pa si jo lahko poljubno skrajšate,« pojasni Štular, ki še pove, da ob zaključku dobrodelnega teka vse udeležence čaka pogostitev v lovskem domu.

×