Direktor Trgograda Tomo Kres in županja Občine Domžale Renata Kosec ob podpisu pogodbe / Foto: Rok Majhenič/Občina Domžale

Izbrali izvajalca

V Domžalah so za obnovo kopališča sklenili pogodbo s Trgogradom. Dela se začno avgusta.

Domžale – Domžalska županja Renata Kosec in Tomo Kres, direktor Trgograda, sta v torek podpisala pogodbo za obnovo domžalskega kopališča v vrednosti nekaj manj kot 11,2 milijona evrov.

Kot smo že poročali, bodo dotrajan kompleks celovito prenovili. Uporabnikom bo tako na voljo velik bazen velikosti 50 krat 25 metrov, ki bo pokrit z balonom omogočal uporabo vse leto, otroški bazen in bazen za učenje plavanja. Novi kopališki kompleks bo nudil tudi otroško igrišče, priložnost za fitnes na prostem ter igranje namiznega tenisa in badmintona.

»Z balonom pokrit bazen bo ponudil nove priložnosti za razvoj športa in rekreacije, tako s celoletno rekreacijo kot z razvojem novih, tudi tekmovalnih športnih panog. S tem se bosta krepila vloga in pomen športnih društev in klubov v občini, povečalo se bo število športnikov ter mladih in starejših plavalnih navdušencev,« se nadejajo na občini.

Dela se bodo začela že avgusta, odprtje kopališča, ki je to poletje zaprto, pa načrtujejo prihodnje poletje. Lani so jih sicer našteli več kot 22 tisoč.

Na območju kopališča sicer že gradijo nadomestno transformatorsko postajo Tenis park, kar zajema tudi gradnjo novega kablovoda med nogometnim stadionom in teniškimi igrišči ter postavitev začasne transformatorske postaje za obdobje gradnje kopališča. Dela, ki jih izvaja Energoinvest, znašajo slabih dvesto tisočakov.

×