Za postavitev klopi ob sprehajalni poti v Struževem sta najbolj zaslužna Džoko Šaljanin (desno) in Rudolf Planinšek (v pogovoru z mladima sovaščanoma).  / Foto: Foto: Simon Šubic

Krajani postavili klop ob sprehajalni poti

Struževo – Skupina krajanov Struževega je pred dnevi ob sprehajalni poti proti nekdanjemu strelišču postavila klopco, na kateri si lahko sprehajalci za trenutek oddahnejo. »S postavitvijo klopce želimo spodbuditi predvsem starejše krajane, ki zaradi trudnih nog ne zmorejo več daljših razdalj, da se vseeno odpravijo na krajši sprehod proti strelišču in tu počijejo. To sovpada tudi z akcijo Zmigaj se do vadbe, s katero bo Olimpijski komite Slovenije odrasle spodbujal k rednemu gibanju in vadbi, kar sicer mi v Struževem znamo početi že kar nekaj časa,« je povedala domačinka Lea Mencinger, sicer upokojena novinarka Gorenjskega glasa.

Za postavitev klopi sta najbolj zaslužna krajana Džoko Šaljanin in Rudolf Planinšek. Šaljanin, ki je dolga leta skrbel za urejenost nogometnega igrišča v vasi in je v preteklosti že postavil dve klopi ob sprehajalnih poteh v Struževem, je dal idejo za postavitev nove klopi. Klop je tudi sam prispeval, ker pa je bila že nekoliko obrabljena, jo je Planinšek s sinovo pomočjo obnovil. Prejšnji teden je sledila postavitev klopi, za katero upajo, da jo bodo sprehajalci radi uporabljali. »Za postavitev klopi smo se odločili samoiniciativno, s tem smo tudi pokazali, da lahko tudi sosedje, krajani sami kaj naredimo za dobro sovaščanov in ni treba vedno čakati na krajevno skupnost. Naj bo to tudi v zgled drugim vasem,« je dejal Džoko Šaljanin.

×