Meniji so sestavljeni iz lokalnih živil. / Foto: arhiv organizatorja
Kulinarično razvajanje
Z novim letom so znova združili moči odlični kuharji in dobavitelji lokalnih surovin in pripravili kulinarični festival Okusi Škofjeloškega.
Škofja Loka – Škofjeloško območje v sebi skriva številne kulinarične zgodbe. Znano je po raznolikosti zelenjave s podeželskih vrtov, gobah in gozdnih sadežih iz lokalnih gozdov, sadju, svežem mesu, zeliščih, siru, medu in še čem. S povezovanjem dobaviteljev lokalnih živil in gostinskih ponudnikov, se prenavlja obstoječa kulinarična ponudba, ki bo temeljila na uporabi lokalnih surovin in pripravi hišnih specialitet, postreženih na sodoben način. Letos kulinarični festival, imenovan Okusi Škofjeloškega, poteka v enajstih gostilnah in na turističnih kmetijah, ki so pripravile unikatne menije. Lokalne dobrote kuharskih mojstrov boste lahko okušali v Gostilni Danilo, Gostilni Inglič, Gostilni Lipan, Gostilni Pr' Pepet, Gostilni Starman, Gostišču Tolc, Penzionu in gostišču Lajnar, Restavraciji Na vasi, Taverni Petra, na Turistični kmetiji Jamnk in Turistični kmetiji Pri Marku. Enotna cena menijev je 28 evrov. Kulinarični festival poteka do konca tega meseca, pripravlja pa ga Razvoja agencija Sora.