Na zaključnem koncertu na vrtu Sokolskega doma je navdušila domača etno zasedba Noreia. / Foto: Vilma Stanovnik

Navdušeni nad Bralnico na vrtu Sokolskega doma

Z zaključnim koncertom etno zasedbe Noreia se je v torek zvečer končala letošnja Branica, ki je od začetka julija potekala na vrtu Sokolskega doma v Škofji Loki.

Škofja Loka – Kot uvod v letošnjo Bralnico je bil najprej na sporedu zanimiv koncert Janeza Škofa in Marjana Stanića, nato pa so sledili številni dogodki, namenjeni tako najmlajšim kot mladim in odraslim, nekaj pa jih je bilo namenjenih vsem generacijam.

Vrt Sokolskega doma je bil poln tudi na zadnjem dogodku, ki je bil namenjen vsem generacijam.

Vrata Bralnice so bila odprta od torka do nedelje od 17. do 20. ure, za pestrost dogajanja pa so poskrbeli Zavod 973, Kulturno društvo Grable, Sokolski dom, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Občina Škofja Loka in Zavarovalnica Triglav. Kot je pred zaključnim koncertom povedala koordinatorka Branice Anja Eržen, so bili dogodki dobro obiskani, prav tako pa je bil vrt Sokolskega doma poln na zadnjem dogodku, ki je bil namenjen vsem generacijam.

Predstavila se je petčlanska skupina Noreia, ki izvaja tradicionalne irske, škotske in bretonske melodije, a ne na popolnoma tradicionalen način. V zadnjih letih aktivno spaja »keltsko« tradicijo z lokalno dediščino – slovensko ljudsko glasbo ter ustvarja svoje lastne kompozicije, kar njihovi glasbi daje unikaten in prepoznaven zvok. Glasbena skupina Noreia je predstavila tudi svoj zadnji album Setev in navdušila zbrane.

×