Nov poročni paviljon na Visokem. / Foto: Arhiv Zavoda Poljanska Dolina

Nov poročni paviljon na Visokem

Ob Dvorcu Visoko, ki je po novem tudi uradna poročna lokacija, so konec junija postavili nov poročni paviljon, do katerega so uredili tlakovano pešpot.

Visoko – S sodobnejšim poročnim paviljonom, ki ga obdajajo elegantne zavese in ga krasi cvetje, so po besedah vodje kavarne na Visokem Martine Ambrožič Tušar nadomestili že nekoliko dotrajano dosedanjo postavitev, pod katero so pari doslej sklepali zakonske zveze. Zato so bili na občini veseli, ko jim je letos uspelo pridobiti vsa potrebna soglasja za postavitev poročnega paviljona, ki poskrbi za še posebno svečano razpoloženje.

Mladoporočenci lahko izberejo tudi poseben paket visoške poroke s protokolom, v katerem nastopi lik Ivana Tavčarja, pri čemer se navežejo na ljubezensko zgodbo iz romana Cvetje v jeseni.

Kot ugotavljajo na občini, namreč Dvorec Visoko in njegova okolica s svojo spokojnostjo, pristnostjo in neokrnjeno naravo privablja vse več parov, ki se odločajo za poroko na Visokem. Lani je tako na posestvu Dvorca Visoko zakonsko zvezo sklenilo 12 parov, letos pa že 14, pri čemer imajo v prihodnje rezervirane še štiri termine. »Skupaj z Zavodom Poljanska dolina se trudimo, da mladoporočencem vsako leto ponudimo več oziroma kaj, zaradi česar bo njihov najlepši dan še lepši, čarobnejši in nepozaben,« so pojasnili na občini in dodali, da so tako ustvarili »edinstven in prestižen ambient za poročne dogodke v samem osrčju visoškega posestva, ki tudi širše slovi po neokrnjeni in ohranjeni kulturni krajini, kakršna je bila že v časih dr. Ivana Tavčarja, ki si je v rodni Poljanski dolini na dvorcu Visoko prav zaradi njegove idiličnosti ustvaril svoj ljubi drugi dom«. Po besedah Martine Ambrožič Tušar je tako na Visokem mogoče po novem poroko izvesti na treh lokacijah: v prostorih dvorca, pod kozolcem in zdaj še v poročnem paviljonu. Pri tem mladoporočenci lahko izberejo tudi poseben paket visoške poroke s protokolom, v katerem nastopi lik Ivana Tavčarja, pri čemer se navežejo na ljubezensko zgodbo iz romana Cvetje v jeseni, je razložila Martina Ambrožič Tušar. Veseli jo, da jim je letos uspelo pridobiti tudi dovoljenje Upravne enote Škofja Loka in je po novem Dvorec Visoko tudi uradna lokacija za sklepanje zakonskih zvez. »Prav tako pa smo pridobili dovoljenje zavoda za varstvo kulturne dediščine, da bo paviljon ob Dvorcu Visoko lahko postavljen vse od sredine aprila do konca oktobra, le pozimi ga bomo pospravili v prostore dvorca.«

×