Nova bazna postaja v Hotovlji / Foto: arhiv Telekoma Slovenije

Nova bazna postaja v Hotovlji / Foto: arhiv Telekoma Slovenije

Nova bazna postaja za boljši signal

Telekom Slovenije je s postavitvijo nove bazne postaje v Hotovlji izboljšal pokritost z mobilnim signalom v Poljanski dolini.

Hotovlja – Aktivnosti za postavitev nove bazne postaje so stekle pred tremi leti, v tem času pa so pripravili projektno dokumentacijo in pridobili vsa potrebna soglasja za izvedbo del, so sporočili iz Telekoma Slovenije. Boljši mobilni signal so po novem tako zagotovili na območju Poljan, Hotovlje z okolico, Predmosta in Dobja, prav tako je mobilni signal okrepljen na cestni povezavi med Gorenjo vasjo in Škofjo Loko.

Na delu omenjenega območja je bil namreč doslej signal zelo šibak oziroma ga ni bilo, so razložili v Telekomu Slovenije. Kot so pojasnili, je bila gradnja zahtevna, saj se lokacija, na kateri stoji nova bazna postaja, nahaja na pobočju hriba, pri postavitvi pa je bilo treba upoštevati tudi odmike od sosednjih parcel, dostop do bazne postaje, bližnjo traso električnih vodov in cesto za dostop do drugih parcel. »Optična povezava za delovanje bazne postaje je po celotni trasi vkopana, kar zagotavlja še večjo varnost povezav,« so še pojasnili in dodali, da so kljub zahtevnosti dela končali v najkrajšem možnem času, za kar gre zasluga tudi krajanom, ki so odstopili zemljišča in podali potrebna soglasja.