V PGD Reteče - Gorenja vas so se razveselili novega sodobnega vozila za prevoz moštva. / Foto: arhiv društva

Novo vozilo za gasilce

Reteče – Gasilci PGD Reteče - Gorenja vas so se razveselili nove pridobitve. Prevzeli so sodobno vozilo za prevoz moštva. Ob tem je potekala slovesnost, ki se je začela z gasilsko parado.

Tomaž Avguštin, predsednik PGD Reteče - Gorenja vas, je v svojem govoru poudaril, da so bili začetki društva sicer bolj skromni, se je pa vse spremenilo po izgradnji gasilskega doma, tudi kar se tiče voznega parka. »V društvo smo najprej prejeli nekaj rabljenih vozil od sosednjih društev v okviru Gasilske zveze Škofja Loka. V letu 2018 je sledila izgradnja prizidka, kamor smo takrat poleg že obstoječega orodnega vozila parkirali še vozilo GVM-1. Danes pa bomo prevzeli sodobno vozilo za prevoz moštva, ki bo poleg interventnih posredovanj operativnih članov služilo tudi za prevoz na izobraževanja in usposabljanja članic in članov ter za prevoz mladine na tekmovanja. S tem vozilom bo naše posredovanje na intervencijah tako na domačem območju kot tudi drugje še bolj varno, hitro in učinkovito.«

Zbrane je nagovoril tudi Tine Radinja, župan Občine Škofja Loka, ki je predal ključe novega vozila. »Verjamem, da je vrhunska opremljenost naših prostovoljnih enot pogoj za to, da imamo požarno varnost v Škofji Loki na izredno visoki ravni. Prostovoljna gasilska društva poleg zagotavljanja naše varnosti skrbite tudi za dogajanje v kraju. Še naprej bomo zagotavljali vso potrebno opremo, da bo prostovoljno gasilstvo možno in na visokem nivoju,« je povedal. Vrednost vozila skupaj z nadgradnjo je 57 tisoč evrov. Preko občinskega gasilskega poveljstva ga je financirala Občina Škofja Loka, denar za nadgradnjo pa je zagotovilo društvo.

Slovesnemu prevzemu vozila je sledila gasilska veselica.

×