slavnostna akademija praznik občine Bohinj občinski nagrajenci leto 2023 Bohinjska Bistrica / Foto: Gorazd Kavčič

Ob občinskem prazniku v Bohinju

Osrednja prireditev s podelitvijo priznanj ob občinskem prazniku bo v ponedeljek zvečer v Kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici. Prejemnica naziva častna občanka bo Marija Cvetek.

Bohinjska Bistrica – S prireditvijo Bohinjski planinski praznik s pozdravom Triglavu pri spomeniku štirim srčnim možem v Ribčevem Lazu se začenja sklop prireditev ob prazniku Občine Bohinj, ki letos zaznamuje tridesetletnico. Dogodek, ki se bo začel ob 20. uri, tradicionalno skupaj organizirajo Planinsko društvo Bohinjska Bistrica, Planinsko društvo Srednja vas in Turistično društvo Bohinj.

Osrednja prireditev s podelitvijo priznanj bo v ponedeljek, 26. avgusta, ob 18. uri v Kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici.

V soboto se bo ob 20. uri pred Kulturnim domom Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici začel koncert, posvečen okroglemu jubileju občine; z akustično zasedbo bo na oder stopila priljubljena pevka Severa Gjurin.

V nedeljo bo ob 18. uri v Ceconijevem parku v Bohinjski Bistrici še koncert Lovskih rogistov Bohinj.

Na praznični dan, v ponedeljek, 26. avgusta, bo med 9.30 in 15. uro na vrtu Bohinjske hiše najprej organizirano otroško praznično dopoldne. Večerna osrednja slovesnost, za katero kulturni program pripravljajo domači ustvarjalci, pa se bo ob 18. uri začela v Kulturnem domu Joža Ažmana, kjer bo na ogled tudi posebna razstava, posvečena tridesetletnici občine.

Občina Bohinj praznuje občinski praznik 26. avgusta. Posvečen je spominu na pohod štirih srčnih mož iz Bohinja, ki so na ta dan leta 1778 prvič stopili na 2864 metrov visoki Triglav.

×