Vrata kranjskega letnega kopališča so zaprli minuli torek. / Foto: Tina Dokl

Obisk kopališča nadpovprečen

V Letnem kopališču Kranj so letos našteli približno 45 tisoč obiskovalcev, kar v primerjavi s preteklimi sezonami pomeni nadpovprečen obisk. Danes začne obratovati pokriti olimpijski bazen.

Kranj – V torek so v Letnem kopališču Kranj končali letošnjo sezono, ki so jo začeli 10. junija. Z obiskom so v Zavodu za šport Kranj, ki upravlja kopališče, zadovoljni. »Garancija za dobro obiskanost letnega kopališča so po preteklih izkušnjah in tudi rezultatih letošnjega leta visoke temperature in sončno vreme. Obiskovalcev je bilo približno 45 tisoč, kar je za približno tisoč obiskovalcev manj kot lansko leto, vendar še vedno nadpovprečno,« je povedal direktor zavoda Tadej Peranović.

Z začetkom šolskega leta obisk Letnega kopališča Kranj drastično pade, kar potrjuje tudi statistika obiska preteklih let.

Na negodovanje nekaterih rednih uporabnikov letnega kopališča, da bi lahko to zaradi lepega vremena obratovalo še dlje, Peranović odgovarja, da z začetkom šolskega leta obisk letnega kopališča drastično pade, kar potrjuje tudi statistika obiska preteklih let. Poleg tega je zaprtje zunanjega bazena vezano na principe delovanja pokritega olimpijskega bazena, v katerem letos izvajajo večja sanacijska dela, ki so se zamaknila v začetek septembra. »Odločili smo se za prečrpavanje vode iz zunanjega v pokriti bazen, kar nam omogoči časovni prihranek približno teden dni. Točenje vode, ogrevanje vode in prostorov ter ustrezna priprava vode namreč zahtevajo svoj čas in bi zamaknili odpiranje pokritega olimpijskega bazena v tretji teden septembra.«

To pa bi bilo prepozno – glede na to, da so uporabniki pokritega bazena poleg športnih društev in rekreativnih kopalcev tudi šole, vrtci ... »Vsi športni programi se začnejo izvajati takoj ob začetku šolskega leta. Šole izvajanje pouka začnejo takoj, ko je to mogoče, nekatere šole so planirale pouk športne vzgoje v bazenu že prvi teden septembra. Poleg kranjskih šol prihajajo v pokriti bazen tudi šole iz drugih občin. Začnejo se programi Naučimo se plavati za vse kranjske vrtce. Vsi ti programi so zanesljivo izvedljivi le v pokritem bazenu. Izvajanje programov na letnem kopališču v jutranjih in dopoldanskih urah ni najbolj zanesljiva možnost in se je večinoma vsi izogibajo,« je pojasnil Peranović. Pokriti olimpijski bazen bodo odprli danes.

Na strani Zavoda za šport Kranj na Facebooku se je pod objavo napovedi zaprtja letnega kopališča nekdo pritožil, da naj bi sezonske vstopnice za zunanji bazen veljale do 29. septembra, in ne samo do 3. septembra. »Sezona na letnem kopališču se predvidoma zaključi 1. septembra. To je javna objava Zavoda za šport Kranj. Sezonska vstopnica za letno kopališče je vezana na sezono,« odgovarja Peranović.

×