Za obnovo Ajdovske ceste so se na občini odločili, ker je obstoječa cesta dotrajana in potrebna obnove. / Foto: Marjana Ahačič

Za obnovo Ajdovske ceste so se na občini odločili, ker je obstoječa cesta dotrajana in potrebna obnove. / Foto: Marjana Ahačič

Obnova ceste mimo vrtca

V središču Bohinjske Bistrice obnavljajo Ajdovsko cesto. Slab milijon in pol evrov vreden projekt zajema tudi izgradnjo kanalizacijskega sistema, obnovo vodovoda in druge infrastrukture.

Bohinjska Bistrica – Občina Bohinj je sredi meseca začela obnavljati Ajdovsko cesto v središču Bohinjske Bistrice. Gre za prometnico, ki vodi tudi do novega vrtca, za obnovo pa so se odločili, ker je obstoječa cesta dotrajana in potrebna obnove. »Komunalni vodi v obstoječi cesti niso urejeni, prav tako ni urejeno odvodnjavanje, fekalna kanalizacija je na obravnavanem odseku izvedena v mešanem sistemu. Na obstoječi cesti poteka dvosmerni promet, za varnost pešcev je zato slabše poskrbljeno, prav tako so neurejeni obstoječi cestni priključki,« so pojasnili na bohinjski občinski upravi.

Slab milijon in pol evrov vreden projekt tako zajema izgradnjo ločenega kanalizacijskega sistema, obnovo vodovodnega omrežja, telekomunikacij, cestne razsvetljave, odvodnjavanja ceste ter ureditev vozišča in pločnika za pešce. Po obnovi bodo občani dobili sodobno in varno cesto, kar je zlasti pomembno zato, ker sta v tem območju tudi šola in vrtec, so poudarili v Bohinju.

V času obnove bo cesta zaprta, obvoz je urejen preko železniške postaje do vrtca po makadamski poti mimo šole. Prometna signalizacija je postavljena.

Kdaj točno bo investicija zaključena, za zdaj še ni mogoče napovedati, pravijo na občinski upravi, trajanje obnove je namreč pogojeno z zagotavljanjem finančnih sredstev. Projekt je zato razdeljen na tri odseke, ki bodo predvidoma izvedeni v letošnjem in prihodnjih dveh letih.