Prenovljena telovadnica ni pridobitev le za šolo, ampak za celotno lokalno skupnost. / Foto: Občina Tržič

Prenovljena telovadnica ni pridobitev le za šolo, ampak za celotno lokalno skupnost. / Foto: Občina Tržič

Obnovili šolsko telovadnico

Dotrajano telovadnico pri Osnovni šoli Bistrica je tržiška občina obnovila tudi s pomočjo sofinanciranja gospodarskega ministrstva.

Tržič – Občina Tržič je uspešno zaključila obnovo telovadnice pri Osnovni šoli Bistrica. »Investicija, vredna približno 345 tisoč evrov, je bistveno izboljšala pogoje za izvajanje šolskih in športnih dejavnosti. Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo prispevalo sto tisoč evrov, preostanek sredstev pa je zagotovila Občina Tržič,« je povedal Sebastjan Gubič, vodja Urada za splošne in pravne zadeve na Občini Tržič.

Kot je še pojasnil, je bila obnova telovadnice izvedena z namenom ustvariti sodobnejši, varnejši in energetsko učinkovitejši prostor za športne dejavnosti. Izboljšave med drugim vključujejo obnovo talnih površin, zamenjavo dotrajanih oken in izdelavo fasade z izolacijo, namestitev sodobne LED-razsvetljave ter novo športno opremo. »Prenovljena telovadnica ni le pridobitev za šolo, ampak za celotno lokalno skupnost. Poleg šolarjev bodo telovadnico uporabljali tudi športni klubi, društva in rekreativci iz tržiške občine. Z izboljšanimi pogoji bo telovadnica omogočala bolj kakovostno izvajanje športnih programov, kar je še posebno pomembno za razvoj zdravih življenjskih navad pri mladih,« je poudaril Sebastjan Gubič.

Tudi župan Občine Tržič Peter Miklič je ob zaključku projekta izrazil zadovoljstvo z uspešno izvedeno obnovo in poudaril pomen vlaganj v infrastrukturo, ki izboljšuje kakovost življenja prebivalcev.