Pump track Železniki / Foto: Gorazd Kavcic

Odprtje grbinastega poligona so s prikazi popestrili člani Gorsko kolesarskega kluba MTB Železniki. / Foto: Gorazd Kavčič

Odprli grbinasti poligon

V Železnikih so še uradno odprli grbinasti poligon.

Železniki – Grbinasti poligon, ki ga je Občina Železniki zgradila v Športnem parku Dašnica, je v uporabi že od konca julija, z odprtjem pa so počakali na Evropski teden mobilnosti in ga tako pred kratkim tudi uradno predali namenu. »Opažam, da je grbinasti poligon veliko v uporabi. Tako smo tudi starši zelo zadovoljni, da so naši otroci aktivni in kakovostno preživljajo prosti čas. Na uporabnosti in na celovitosti javnih površin tako pridobiva celotna skupnost,« je ob odprtju poudaril župan Marko Gasser in uporabnikom zaželel še veliko zanimivih športnih podvigov.

Župan je novo pridobitev odprl skupaj z generalnim sekretarjem Kolesarske zveze Slovenije Žigo Primožičem, ki je sicer njihov občan. Primožič je prepričan, da bo kolesarski poligon dobra osnova za razvoj spretnosti otrok in odraslih. »Veseli me, da je bilo že pred uradnim odprtjem tam veliko obiskovalcev. Zagotovo bo to pripomoglo tudi k večjemu zanimanju otrok za šport ter k zdravemu načinu preživljanja prostega časa.«

Grbinasti poligon so uredili na 280 kvadrantih metrih površin, obenem pa so razširili tudi šolsko pot, ki poteka mimo, ter zgradili lesen podest, namenjen sedenju in druženju. Naložba je po podatkih župana vredna 120 tisoč evrov, pri čemer so velik del izvedli z nepovratnimi sredstvi: dobrih 30 tisoč evrov so prejeli od Fundacije za šport in 50 tisoč evrov na razpisu za sofinanciranje športne infrastrukture, ki ga je objavilo ministrstvo, pristojno za šport.

Dogodek, ki ga je žal spremljalo slabo vreme, so s prikazi na poligonu popestrili še člani Gorsko kolesarskega kluba MTB Železniki.