Kurilna sezona na Jesenicah se je začela prejšnji teden. / Foto: Nik Bertoncelj

Kurilna sezona na Jesenicah se je začela prejšnji teden. / Foto: Nik Bertoncelj

Ogrevanje na Jesenicah ne bo dražje

Na Jesenicah se je prejšnji teden začela kurilna sezona. V podjetju ENOS OTE zagotavljajo, da bo cena toplotne energije letos ostala nespremenjena in med najugodnejšimi v državi.

Na vročevod je na Jesenicah priključenih 150 večstanovanjskih objektov in 180 javnih objektov in poslovnih prostorov.

Jesenice – Prejšnji teden se je na Jesenicah začela kurilna sezona v objektih, ki so priključeni na vročevod. Kot je povedal Robert Pajk iz podjetja ENOS OTE, ki skrbi za distribucijo toplote po vročevodnem omrežju, cene toplotne energije ostajajo enake kot v začetku leta.

»Cena toplotne energije (variabilni in fiksni del cene) bo letos ostala nespremenjena,« je dejal. Za končnega gospodinjskega odjemalca cena megavatne ure znaša 108 evrov (z DDV); k čemur je treba prišteti še fiksni del (priključno moč in števnino). Na računu je tudi dodatek za povečanje energetske učinkovitosti in prispevek OVE + SPTE, ki je prispevek, ki ga določa vlada in je namenjen spodbujanju proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov in soproizvodnje z visokim izkoristkom.

»Iz navedenega in tudi iz analize Agencije za energijo je razvidno, da je cena toplotne energije v občini Jesenice med najugodnejšimi v Republiki Sloveniji,« je dejal direktor podjetja ENOS OTE.

Za primerjavo: oktobra lani je bila cena variabilnega dela energije za gospodinjstva višja, znašala je 120 evrov (z DDV).