Pozdrav jeseni z gorenjskimi nageljni Cerklje / Foto: Aleš Senožetnik

Pozdrav jeseni z gorenjskimi nageljni

Pod Krvavcem bodo ta konec tedna obarvali kultura, šport in zabava.

Cerklje – Po lanskem premoru zaradi posledic vodne ujme bo v Cerkljah prvi septembrski konec tedna ponovno Pozdrav jeseni z gorenjskimi nageljni, tridnevna prireditev, ki povezuje kulturo, šport in zabavo. Organizirata jo Občina in Zavod za turizem Cerklje kot uvod v praznovanje občinskega praznika, s katerim se 23. septembra, ob obletnici smrti, poklanjajo rojaku Ignaciju Borštniku, prvemu slovenskemu poklicnemu igralcu, vsestranskemu gledališkemu ustvarjalcu, pedagogu ...

Večji del programa s prostim vstopom na prizorišče bo potekal v Dvorjah, obiskovalcem pa bodo odprta tudi vrata Petrovčeve hiše v središču Cerkelj, kjer bo razstava čipk Klekljarske skupine Lastovke z naslovom Po vzorcih Irme Pervanja. V petek bo na ogled od 13. do 18. ure dalje, v soboto in nedeljo od 9. do 18. ure. Z glasbo bo prvi večer na prireditvenem prostoru Pod Jenkovo lipo sklenil Ansambel Stil, v soboto bodo za zabavo poskrbeli ribič Pepe in Čuki, v nedeljo Franc Pestotnik - Podokničar, ki bo od 16. ure dalje prepletal nastope članov cerkljanskih kulturnih društev, različnih glasbenih in pevskih zasedb, učencev Osnovne šole Davorina Jenka, Društva upokojencev Cerklje in gostov, med katerimi bodo baritonist Anton Habjan in glasbena družina Smolnikar. Dogajanje na odru, ki so ga poimenovali Nekoč je bvo, pa spet bo, bodo dopolnili z razstavo slik in čipk, prikazom klekljanja, Cerkljansko tržnico, ustvarjalnimi delavnicami in izborom najlepših nageljnov, za katerega zbirajo prijave na info@visitcerklje.si. Na prireditvi bodo razglasili tri najlepša korita z nageljni na podlagi glasov obiskovalcev in strokovne komisije.

Odprte so tudi že predprijave za družinski tek, ki ga bodo na treh različnih trasah organizirali v soboto popoldne (prijava je brezplačna), ter za dirko državnega pokala v pumptracku Pumpaj Slovenija s spremljevalnim programom za otroke Grbine so fine. Športno obarvani program bodo zaokrožili člani Karate kluba Cerklje.

×