Občina Vodice / Foto: Arhiv Občine Vodice

Praznično obarvan september v Vodicah

Vodice – Ob prazniku vodiške občine, s katerim 9. septembra zaznamujejo dan, ko je začel veljati prvi občinski statut, so pretekli konec tedna organizirali že vseslovensko srečanje starodobnikov, tokrat jubilejno, 20. po vrsti, ter različne športno-rekreacijske dogodke. To soboto na Selu pri Vodicah sledijo dirke v gorskokolesarskem krosu in kolesarski kronometer na Rašico, v Utiku gasilski mnogoboj ter pod lipami v središču Vodic v popoldanskih in večernih urah Festival piva in kulinarike, v nedeljo zvečer pa v cerkvi v Šinkovem Turnu koncert Ko zvonovi zapojo.

Na praznični dan Občina Vodice pripravlja slavnostno sejo občinskega sveta s podelitvijo občinskih priznanj in kulturnim programom, ki ga bodo letos sooblikovali Godba Vodice, vodiške mažoretke, plesalci in folklorna skupina. Najvišje priznanje, naziv častne občanke, bo prejela Hedvika Rosulnik, ki je spomladi zaključila dolgoletno predano vodenje vrtca Škratek Svit. Predlagatelji so poleg njene strokovnosti, inovativnosti in pozitivnega vpliva na vzgojno-izobraževalni sistem v občini poudarili tudi zgledno sodelovanje s starši in drugimi v lokalnem okolju ter medgeneracijsko povezovanje. S podelitvijo plaket Občine Vodice bodo v vodiškem kulturnem domu v ponedeljek zvečer poudarili tudi prispevke in dosežke Lovske družine Vodice, ki letos praznuje sedemdesetletnico delovanja, Folklorne skupine Narodnih noš Vodice, štaba tamkajšnje gasilske zveze ter mlade perspektivne plesalke Julije Markovič Halik.

Praznovanje bodo nadaljevali vse do 4. oktobra, ko bo v kulturni dvorani revija ljudskih pesmi. Pred tem se bodo v vodiški občini zvrstili še nekateri drugi kulturni in športni dogodki, gasilsko tekmovanje ter aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti.

×