praznik Občine Kranjska Gora / Foto: Tina Dokl

Praznik Občine Kranjska Gora

Naziv častnega občana Kranjske Gore bo prejel Gabrijel (Jelko) Gros, ki je s svojim delom in idejami ključno pripomogel k izgradnji Nordijskega centra Planica in njegovi odlični vključitvi v lokalno okolje v vseh pogledih.

Kranjska Gora – Osrednja slovesnost ob praznovanju občinskega praznika Kranjske Gore bo danes, v torek, 6. avgusta, ob 20. uri na Trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori. Ob tej priložnosti bodo podelili občinska priznanja letošnjim nagrajencem.

Naziv častnega občana Kranjske Gore bo prejel Gabrijel (Jelko) Gros, ki je s svojim delom in idejami ključno pripomogel k izgradnji Nordijskega centra Planica in njegovi odlični vključitvi v lokalno okolje v vseh pogledih. Zlati grb Občine Kranjska Gora bo prejel Marko Gracer, ki je sodeloval pri največjih dosežkih teka na smučeh v Sloveniji kot glavni trener, vodja ekip in strokovni vodja. Priznanje Občine Kranjska Gora bosta prejela Slava in Keith Miles za dolgoletni trud za promocijo Zgornjesavske doline in plemenita dejanja, ki služijo povezovanju angleške in slovenske družbe. Priznanje Občine Kranjska Gora bosta prejela tudi Petra Mlinar, ki je svoje življenje posvetila športu in kulturi, tudi kot dolgoletna predsednica Kulturno-prosvetnega društva Josip Lavtižar Kranjska Gora, ter Kulturno-umetniško društvo Jaka Rabič Dovje - Mojstrana ob letošnji 110-letnici, in sicer za neizmeren pečat, ki ga s svojim delom pušča v vaseh pod Triglavom. V kulturnem programu na slovesnosti bo nastopila Eva Hren.

Že včeraj pa so na pokopališču na Dovjem položili venec na grob Jakoba Aljaža. Občina Kranjska Gora si je namreč v spomin na zgodovinski dogodek, ko je Jakob Aljaž 7. avgusta leta 1895 postavil stolp na vrh Triglava, ta dan izbrala za svoj praznik.

×