spomin na ustanovitev Cankarjevega bataljona Vodiška planina / Foto: Tina Dokl

Praznik Občine Radovljica

Radovljica – Občinski praznik 5. avgust v Radovljici praznujejo v počastitev spomina na ustanovitev Cankarjevega bataljona na Vodiški planini, kjer tudi letos, v soboto, 3. avgusta, pri Partizanskem domu ZB za vrednote NOB ob 11. uri pripravlja spominsko slovesnost.

Na praznični dan pa bo osrednja pozornost namenjena občinskim nagrajencem. Slovesnost s podelitvijo praznovanj bo v ponedeljek ob 19. uri na Linhartovem trgu. Župan Ciril Globočnik bo najvišje občinsko priznanje, veliko plaketo Občine Radovljica, podelil Janku Sebastijanu Stušku za neprecenljiv prispevek k razvoju in ugledu občine Radovljica. Plakete Občine Radovljica bodo prejeli: Gabrijel Pesjak, Jurij Vogelnik za prispevek k razstavi Smučar in njegov serviser ter Zvonko Razinger za organizacijo eko raftingov s čiščenjem bregov reke Save.

Prejemniki pečatov Občine Radovljica so: Tanja Križaj za neprecenljiv prispevek k delovanju zdravstvene pomoči, Mitja Mladenovič za 60-letno aktivno delovanje v Prostovoljnem gasilskem društvu Ljubno, Zdravko Mohorič za dolgoletno prostovoljno vodenje sodniške organizacije Plavalnega kluba Radovljica in Janez Berce za dolgoletno prostovoljno sodelovanje v Izvršnem odboru in Nadzornem odboru Plavalnega kluba Radovljica. Medaljo Občine Radovljica pa prejme Patrik Štefelin za večletno uspešno in vidno športno udejstvovanje na tekmovanjih Firefighter Challenge.

Program slovesnosti bo oblikoval Peter Kolman, nastopili bodo harmonikarica Špela Šemrl in voditelja Urša Mlakar in Domen Vurnik. Sledil bo koncert Neishe, ki se bo začel ob 20. uri.

×