Prenovo plavalnega bazena bodo končali predvidoma do konca avgusta prihodnje leto. / Foto: Ana Šubic

Prenovo plavalnega bazena bodo končali predvidoma do konca avgusta prihodnje leto. / Foto: Ana Šubic

Prenova plavalnega bazena v Železnikih že pred vrati

V Železnikih so izbrali izvajalca za prenovo skoraj petdeset let starega plavalnega bazena. Podjetje GiB gradnje iz Grosuplja bo dela začelo še ta mesec.

Železniki – Potem ko jim je na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport uspelo pridobiti pol milijona evrov sofinanciranja za prenovo plavalnega bazena, se v Železnikih pospešeno pripravljajo na izvedbo te investicije. Občina je pred kratkim že izbrala izvajalca – to je podjetje GiB gradnje iz Grosuplja, ki je bilo z 1,1 milijona evrov vredno ponudbo (vključno z DDV) najugodnejše med tremi ponudniki na javnem razpisu. Pogodbo z njim bodo podpisali v tem tednu. Kot je napovedal župan Marko Gasser, se bo prenova 47 let starega plavalnega bazena začela še ta mesec, saj morajo že letos izpeljati dela v vrednosti pol milijona evrov. Ta čas že poteka praznjenje spodnjih prostorov bazena, da bo lahko izvajalec čim prej začel delati.

Do konca letošnjega leta načrtujejo prenovo strojnice z bazensko tehniko in kletnih prostorov, v katerih bodo uredili tudi fitnes in nove sanitarije. Prihodnje leto bodo sledila dela v bazenskem prostoru: uredili bodo školjko bazena, prelivne robove, talno gretje, zamenjali keramiko ter zgradili otroški in dodatni manjši bazen, ki bosta toplejša od plavalnega, ter galerijo v višjem delu. Prenovo bodo končali predvidoma do konca avgusta. Župan je poudaril, da je naložba, s katero bodo zagotovili nadaljnje obratovanje in posodobitev bazena, zelo pomembna tudi z vidika energetskega prihranka.

Župan pričakuje, da obratovanje bazena letos ne bo okrnjeno, saj bo obnova potekala v kletnih prostorih. »Tudi v prvih mesecih prihodnjega leta se bomo skušali prilagoditi šolam, da bodo lahko nemoteno izvedle športne programe, seveda pa bo v času del v bazenskem prostoru bazen treba za nekaj časa zapreti,« je pojasnil Gasser. Dodal je, da bodo stremeli k temu, da bo bazen čim manj časa zaprt, da bodo uporabniki čim manj prikrajšani.