Športno igrišče na Blejski Dobravi vsak dan privablja otroke in mlade, nad čimer je navdušen tudi jeseniški župan Peter Bohinec. / Foto: Nik Bertoncelj

Prenovljeno športno igrišče je že polno otrok

Na Blejski Dobravi imajo novo športno igrišče in obnovljeno cesto.

Blejska Dobrava – Na Blejski Dobravi so v soboto tudi uradno odprli prenovljeno športno igrišče za osnovno šolo. Obnova je potekala v dveh fazah, je povedal predsednik KS Blejska Dobrava Anton Hribar. V letu 2016 so postavili ograjo in uredili vode za priklop elektrike. Dela so nadaljevali lani in igrišče je zdaj v celoti urejeno, na njem je mogoče igrati košarko, odbojko, nogomet in mali nogomet. Druga faza del je stala dobrih 205 tisoč evrov, večino denarja je prispevala Občina Jesenice, dobrih 43 tisoč evrov pa ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Na odprtju je jeseniški župan Peter Bohinec poudaril, da takšne pridobitve spodbujajo druženje in zdrav način življenja vseh generacij.

V letu 2016 so postavili ograjo in uredili vode za priklop elektrike. Dela so nadaljevali lani in igrišče je zdaj v celoti urejeno, na njem je mogoče igrati košarko, odbojko, nogomet in mali nogomet.

Že v četrtek pa so se v kraju razveselili obnovljenega odseka ceste. Občina je obnovila odcep ceste od hiš na naslovih Blejska Dobrava 102 do 106 skupaj z vsemi komunalnimi vodi. Obnova je stala 159 tisoč evrov.

Ob tem je župan Bohinec tudi povedal, da se po vseh zapletih vendarle nadaljuje tudi gradnja kanalizacija na Lipcah. Tako bodo odpadne vode vendarle speljane v čistilno napravo, in ne več v Savo.

×