Prva javna razprava o celostni prometni strategiji Mestne občine Kranj je bila dobro obiskana. / Foto: MOK

Prva razprava o prometni strategiji

V Kranju so z občani razpravljali o oblikovanju dolgoročne vizije trajnostne prometne strategije občine.

Kranj – V Kranju je pred dnevi v prostorih MojKino cafeja potekala prva javna razprava v okviru priprave nove Občinske celostne prometne strategije, ključnega strateškega dokumenta za reševanje aktualnih prometnih izzivov v mestni občini Kranj. S pripravo strategije si bo občina prizadevala za oblikovanje trajnostno naravnanega prometnega sistema, ki bo zmanjšal odvisnost od avtomobilov, povečal uporabo javnega prevoza in spodbujal aktivno mobilnost (hoja, kolesarjenje).

Kot so sporočili z občine, je bila udeležba občanov in ostalih deležnikov na javni razpravi zelo široka. Razpravljali so o oblikovanju dolgoročne vizije trajnostne prometne strategije in postavljanju ključnih ciljev, ki vključujejo varnost na cesti, zmanjšanje zastojev, večjo dostopnost javnega prevoza in spodbujanje bolj zdravih načinov mobilnosti. V razpravi so sodelujoči poudarili predvsem pomen vzpostavitve kolesarskih stez, varnih pešpoti ter dostopnega in učinkovitega javnega prevoza, kar bo omogočilo boljšo kakovost življenja v občini.

Naslednji dogodek v procesu priprave nove prometne strategije, na katerem bodo občani lahko aktivno prispevali svoje ideje in predloge ter sodelovali v oblikovanju prihodnjih rešitev za promet in mobilnost v občini, bo KRfest trajnostne mobilnosti, ki bo potekal 21. septembra v Domu na Joštu. Občina še vedno vabi občane tudi k izpolnjevanju vprašalnika o prometu in javnih površinah, ki je dostopen na www.1ka.si/OCPSKranj.

×