Direktor Javnega podjetja Komunala Škofja Loka Primož Ržen / Foto: Klara Mrak

Direktor Javnega podjetja Komunala Škofja Loka Primož Ržen / Foto: Klara Mrak

Ržen bo tudi naslednja štiri leta vodil loško Komunalo

Škofjeloški svetniki in svetnice so na zadnji seji potrdili nov mandat dosedanjemu direktorju Javnega podjetja Komunala Škofja Loka Primožu Rženu. Nov mandat bo nastopil decembra, loško Komunalo pa bo vodil tudi prihodnja štiri leta.

Škofja Loka – Javno podjetje Komunala Škofja Loka je bilo ustanovljeno 24. oktobra 2019. »Menim, da nam je v zadnjih štirih letih uspelo javno podjetje postaviti do te mere, da imamo na tem območju zares vzorno Komunalo,« nam je povedal direktor Primož Ržen, ki bo podjetje vodil tudi prihodnja štiri leta. »V Škofji Loki se lahko morda celo pohvalimo, da imamo nekoliko višji standard kot druge občine, tako glede voznega parka kot tudi glede pogojev za naše zaposlene. Ogromno smo v teh štirih letih naredili v zvezi z ločevanjem odpadkov. Dobro se je prijela tudi akcija zbiranja zelenega odreza jeseni in spomladi. Testno smo začeli zbirati papir na Godešiču, v Retečah in v Dolenji vasi, kar se je izkazalo za zelo uspešno,« je razložil Ržen.

»V prihodnjem letu bomo vse uporabnike opremili z dodatnim zabojnikom za papir, kar pomeni še en korak k dodatnemu zmanjševanju odpadkov.«

Lani so poenotili in sprejeli novi tehnični pravilnik v občinah Železniki in Škofja Loka. »Ta nam je dal podlago, da smo letos poenotili frekvenco odvažanja odpadkov. Zdaj jih odvažamo enkrat mesečno, v prihodnjem letu pa bomo vse uporabnike opremili z dodatnim zabojnikom za papir, kar pomeni še en korak k dodatnemu zmanjševanju odpadkov.« V letu 2022 so se pridružili strategiji Zero Waste, in sicer v sodelovanju z Razvojno agencijo Sora. V zadnjih letih so med drugim prevzeli dve dejavnosti, minibusa Agato in Jurija, lani pa smo prevzeli v upravljanje občinska stanovanja in poslovne prostore. »Gre za več kot 200 enot; sprejemamo nove najemnike in podpisujemo najemne pogodbe.«

Za naslednja štiri leta med drugim načrtujejo razvoj vseh dejavnosti v smeri digitalizacije. »Prevzeli pa bomo še nekatere dejavnosti, za katere ima Občina Škofja Loka interes, da pridejo pod okrilje Javnega podjetja Komunala Škofja Loka. Prva, ki jo bomo prevzeli, načrtujemo, da v letu 2026, je vzdrževanje pokopališč, v letih 2027 in 2028 pa bo pod naše okrilje, računamo, prišlo še vzdrževanje občinskih cest,« nam je nekaj načrtov za prihodnja štiri leta razkril Primož Ržen.