podelitev občinska občinskih priznanj priznanja na slavnostni seji občinskega sveta občine občina Vodice skupna skupinska fotografija občinski nagrajenci / Foto: Tina Dokl

Letošnji občinski nagrajenci / Foto: Tina Dokl

Še veliko dela, izzivov in priložnosti

Osrednji dogodek ob prazniku občine Vodice je bil letos, ko mineva trideset let od njene ustanovitve, posebno slovesen, pa tudi v znamenju nagovora, da bi skupaj stopali proti ciljem.

Vodice – V ponedeljek so v Vodicah s slavnostno sejo občinskega sveta zaznamovali občinski praznik in trideset let skupne občinske poti. »Skozi ves ta čas smo gradili mostove med nami, tkali vezi med generacijami in soustvarjali zgodovino naših krajev,« je dejal župan Aco Franc Šuštar. Kot je dodal, se lahko s ponosom ozrejo nazaj, a hkrati z zavedanjem, da jih čaka še veliko dela, izzivov in novih priložnosti, ki jih bodo morali soustvarjati skupaj. Letošnji občinski slogan Skupaj nagovarja prav k temu, je poudaril – da moramo biti čim bolj enotni, da dosežemo vse tisto, v kar smo že skupaj verjeli, načrtovali, potrdili, vložili veliko dela. »In če res želimo izkoristiti priložnosti, ki smo jih s trdim delom ter velikim odrekanjem ustvarili in potrdili v preteklosti, bomo morali letos jeseni poiskati najboljše skupne finančne rešitve za izgradnjo komunalne in cestne infrastrukture na Skaručni in v Utiku, za kar smo prejšnji mesec prejeli odločbo o dodelitvi nepovratnih sredstev za sofinanciranje izgradnje fekalne kanalizacije v višini 870 tisoč evrov, kot smo v lanskem letu prejeli in podpisali pogodbo za dva milijona evrov nepovratnih sredstev za gradnjo večnamenske športne dvorane v Vodicah. Skupaj smo in moramo biti pogumni in odgovorni, da teh sredstev ne izgubimo,« je dejal ter svetnike pozval, da izrazijo voljo in pripravljenost, da se ta priložnost ne izpusti ter da se pozitivna energija in občinski denar usmerita izključno v te tri zelo pomembne projekte, za katere je postopke treba začeti že letos ali v začetku prihodnjega leta. Spomnil je tudi na že uspešno zaključene velike projekte, na slogane oziroma sporočila, ki so jih motivirala v preteklih letih, ter ob tem prisoten pozitivni in konstruktivni duh pri potrjevanju dela občinske uprave.

Enajst priznanj

S plesnimi koraki mladih talentov iz domačih krajev so v ospredje kulturne dvorane v Vodicah pospremili letošnje občinske nagrajence. Hedvika Rosulnik, vzgojiteljica in vrsto let ravnateljica v vodiškem vrtcu, je za dolgoletni izjemen prispevek k razvoju in vzgoji predšolskih otrok, medgeneracijsko povezovanje in vodenje Vrtca Škratek Svit Vodice z veliko predanostjo, strokovnostjo, inovativnostjo ter pozitiven vpliv na vzgojno-izobraževalni sistem v občini prejela naziv častne občanke. »Skupaj zmoremo več in bolje,« je poudarila ob prejemu najvišjega priznanja, hvaležna, da je bila pri delu, ki ga je opravljala z velikim veseljem, deležna zaupanja, razumevanja in podpore občine, zaposlenih, staršev in drugih v lokalnem okolju.

Lovski družini Vodice so ob sedemdesetletnici delovanja podelili plaketo Občine Vodice – za izjemen prispevek k ohranjanju biotske raznolikosti, narave, skrb za divjad in okolje ter za aktivno sodelovanje pri družbenih dejavnostih v občini, Folklorna skupina Narodnih noš Vodice, ki letos beleži deset let delovanja, je občinsko plaketo prejela za prispevek k ohranjanju in promociji kulturne dediščine in identitete folklorne tradicije ter obogatitev kulturnega življenja v občini, štab Gasilske zveze Vodice za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč v času avgustovskih poplav v letu 2023, Julija Markovič Halik pa za vrhunske dosežke na domačih in mednarodnih tekmovanjih ter večkratni naslov državne prvakinje v latinskoameriških in standardnih plesih.

Na slovesnosti, ki sta ji s svojim nastopom dali pečat tudi vodiška godba in folklorna skupina, so podelili tudi priznanja župana. Ta so prejeli: Nika Dermastja, bodoča študentka kostumografije, za predano sodelovanje na gledališkem področju, Milan Podgoršek za dolgoletno pevsko udejstvovanje, skrb za kulturno dediščino, krvodajalstvo, Janez Kadivec za zavzeto delo v gasilstvu, sodelovanje pri izgradnji komunalne in ceste infrastrukture ter spodbujanje razvoja domačega kraja Repnje, Klara in Tija Caserman za dosežke na različnih plesnih tekmovanjih ter Luka Rozman za delo na področju arheologije.