Damjan Mašič, ravnatelj Srednješolskega izobraževalnega centra Radovljica / Foto: Marjana Ahačič
Damjan Mašič, ravnatelj Srednješolskega izobraževalnega centra Radovljica / Foto: Marjana Ahačič
Šola ima novo ime
Srednja gostinska in turistična šola Radovljica je s programoma kozmetični in farmacevtski tehnik razširila nabor poklicev, za katere izobražuje. Temu je sledila še sprememba imena šole.
Radovljica – Srednja šola z več kot petsto dijaki je bila leta med zelo priljubljenimi izbirami mladih za šolanje na srednješolskem nivoju, s poklici na področju gostinstva in turizma pa priznana in uveljavljena na lokalni ravni, v regiji in širše.
Staro ime ni več vsebinsko pokrivalo vseh programov, za katere izobražujejo, to pa so gastronom hotelir, gastronomski tehnik, gostinsko-turistični tehnik ter kozmetični in od lani še farmacevtskih tehnik, poleg teh pa še pomočnik v biotehniki in oskrbi. »Vse to so programi, ki izobražujejo za storitveni sektor in po katerih je zelo veliko v povpraševanja. Naši dijaki tako prihajajo iz vse Gorenjske ter tudi iz severnoprimorske regije in osrednje Slovenije, tudi iz Ljubljane,« je povedal ravnatelj Ivan Damjan Mašič.
Prav zato so že pred časom začeli razmišljati o novem imenu in se odločili za Srednješolski izobraževalni center Radovljica. Konec februarja sta novo ime potrdila tudi ministrstvo in nato še vlada, je pojasnil.
»Na letošnji informativni dan smo učence in njihove starše že povabili pod novim imenom, prav tako smo ga pričakali s prenovljenim spletnim mestom in celostno podobo šole,« je pojasnila pomočnica ravnatelja Anita Arh.
Povedala je, da so bili z obiskom bodočih dijakov zelo zadovoljni, saj se je informativnega dneva udeležilo več kot tristo šolarjev, največ zanimanja pa je bilo, tako kot je v zadnjih letih običajno, za program kozmetični tehnik.
Ravnatelj je ob tem poudaril odlične pogoje za delo, pri čemer je posebej omenil sodobno opremljene učilnice in odlične profesorje, tudi v novem programu farmacevtski tehnik, ki je edini takšen na Gorenjskem in za katerega se letos na njihovi šoli izobražuje prva generacija dijakov. »Lani smo jih vpisali za en oddelek in tudi letos bo tako; tokrat smo prejeli 39 prijav za trideset prostih mest v programu,« je pojasnil.
Zadovoljen je tudi, da s »starimi« programi v gostinstvu in turizmu ostajajo na visoki ravni, kar dokazujejo številna tekmovanja v Sloveniji in tujini, s katerih njihovi dijaki – in mentorji – praviloma prihajajo z najvišjimi priznanji, posebej pa je poudaril tudi sodelovanje z lokalnim okoljem, v aktivnosti katerega se šola zelo dejavno vključuje.