Tik ob cesti pri železniški postaji na Nomenju bo obiskovalcem Bohinja in domačinom na voljo sto novih parkirnih mest. / Foto: Marjana Ahačič

Sto novih parkirišč v Bohinju

Z novimi parkirišči, ki jih urejajo ob železniški postaji na Nomenju, bodo nadomestili dve dosedanji začasni parkirišči na travnikih v bližini Bohinjskega jezera.

Nomenj – Na Nomenju so v začetku julija začeli urejati parkirišča ob tamkajšnji železniški postaji, s čimer bo obiskovalcem Bohinja na voljo sto novih parkirnih mest.

Ureditev novega parkirišča na vstopu v Bohinj je občina napovedala že v začetku letošnjega poletja, ko so ukinili začasna parkirišča Labora in Kristal v neposredni bližini jezera.

»Zavezali smo se k zmanjševanju individualnega motornega prometa in prizadevanjem za povečenje prihodov na destinacijo z alternativnimi, bolj trajnostnimi načini transporta,« so poudarili. »Z možnostjo parkiranja in prevoza do jezera želimo obiskovalcem pokazati prijazen odnos in jim ponuditi alternativo. Bohinj ima prednost in možnost razvoja samo, če bomo na destinaciji v največji meri varovali naravo.«

V sklopu ureditve parkirišča bo urejen tudi priključek na državno cesto Bled–Bohinjska Bistrica. Projekt, katerega investitorja sta država oziroma Direkcija RS za infrastrukturo ter Občina Bohinj, je v teh dneh že v zaključni fazi.

×