Grbinasti poligon, ki so ga uredili pred dobrim mesecem, je lepo obiskan. / Foto: Gorazd Kavčič

Uredili grbinasti poligon in igrišče

Železniki – Občina Železniki je to poletje v Športnem parku Dašnica zgradila grbinasti poligon in te dni še novo otroško igrišče. Kot je pojasnil župan Marko Gasser, je prejšnje otroško igrišče načel zob časa, poleg tega pa je bilo poškodovano zaradi vandalizma. Tako so se odločili za postavitev novih igral, ki pa so jih umestili na drugo lokacijo v športnem parku – v bližino športne dvorane, saj je bilo območje nekdanjega otroškega igrišča ta čas edini pro­stor, na katerem je bilo možno urediti grbinasti poligon.

»Grbinasti poligon je veliko v uporabi. Tudi starši so zelo zadovoljni, da so njihovi otroci aktivni. Namen je, da jih čim bolj umaknemo izpred ekranov,« je dejal župan.

Grbinasti poligon obsega 280 kvadratnih metrov površin. Stal je dobrih 97 tisoč evrov, od tega je občini uspelo pridobiti 50 tisoč evrov na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo in 30 tisoč evrov sofinanciranja s strani fundacije za šport.

Novo otroško igrišče, ki je torej sedaj na lokaciji pri dvorani, je veliko blizu 200 kvadratnih metrov, otrokom pa so na voljo štiri igrala. Občina je v igrišče vložila 38 tisoč evrov, v prihodnje pa ga bodo po napovedih župana skušali še dograditi.

Novo otroško igrišče tudi v Dašnici

Novo otroško igrišče ta čas s pomočjo sredstev participativnega proračuna urejajo tudi v naselju Dašnica. »Veseli smo, da lahko našim najmlajšim zagotavljamo aktivno in varno preživljanje prostega časa,« je poudaril župan. Ob tem je pojasnil, da je bilo tudi igrišče v Dašnici poškodovano zaradi vandalizma in da bodo v prihodnje tej problematiki posvečali več pozornosti. »Povzročitelje bomo skušali poiskati in ukrepati, saj se tako ne dela z javnimi sredstvi.«

×