montažni vrtec občina Mengeš / Foto: Gorazd Kavčič

V Mengšu korak bližje vrtcu

Občina Mengeš je že pridobila zemljišče za novi vrtec.

Mengeš – Občina Mengeš je pred nedavnim prejela soglasje ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za spremembo namembnosti zemljišča, na katerem namerava zgraditi nov vrtec, ki bo nadomestil enote Gobica in Oblaček, poškodovane v lanskih poplavah.

Prejšnji mesec je bil nato v Uradnem listu že objavljen sklep o pripravi občinskega podrobnega prostorskega načrta za odpravo posledic naravne nesreče, sprejetja dokumenta pa se nadejajo do konca leta. Prav tako je občina v juliju že sklenila kupoprodajno pogodbo za nakup zemljišč, na katerih bo vrtec zgrajen.

Na zemljišču načrtujejo 16-oddelčni vrtec, saj so otroci po poplavah zdaj razmeščeni na več različnih lokacijah. Novi objekt bo lahko sprejel okoli 350 otrok in bo predstavljal dolgoročno rešitev za prostorsko stisko mengeškega vrtca.

Kot smo pred časom že poročali, naj bi objekt stal približno osem milijonov evrov. Občina računa na državna sredstva, za ta namen pa bodo porabili tudi del denarja, ki so ga prejeli iz naslova davka na dobitke od iger na srečo, ki se je na občinski račun stekel po rekordnem zadetku v igri Eurojackpot, ki ga je prejel občan Mengša.

×