kamfest 2022 / Foto: Alenka Brun

V petek se začenja Kamfest

Konec tedna, 9. avgusta, se v Kamniku začenja že enaindvajseta edicija festivala z razgledom Kamfest. Festival bo trajal vse do 17. avgusta.

Otroški oder se seli v Kreativno četrt Barutana, kjer se mu bo pridružilo še večerno dogajanje na odru Barutane in različne popoldanske aktivnosti.

Kamnik – Na vsaj osmih prizoriščih po središču Kamnika in v njegovi neposredni okolici se bo zvrstilo več kot šestdeset dogodkov. Poleg koncertov v mestu pripravljajo organizatorji kar nekaj dogodkov z dodano vrednostjo oziroma zanimiv t. i. DDV program. Letošnja novost je prizorišče v Maistrovi hiši. Otroški oder se seli v Kreativno četrt Barutana, kjer se mu bo pridružilo še večerno dogajanje na odru Barutane in različne popoldanske aktivnosti, vse skupaj pa bo družinsko in mladinsko obarvano. Kino predstave bodo na ogled v atriju Samostana Mekinje.

Seveda pa si Kamfesta ne moremo predstavljati brez koncertov in festivalskega vzdušja, ki za dober teden prevzame mesto. Ponovno bodo Glavni trg vse do Samčevega predora krasile mize, polne unikatnih izdelkov, ki poleg natančne izdelave v sebi nosijo tudi izjemne zgodbe. Omenjeni sejemski del že dolga leta nastaja v organizaciji Diversity – express yourself. Letos vabijo tudi na zanimivo izmenjevalnico oblačil, ne bosta manjkala tradicionalni Tek s feršterkerjem na Mali grad in Kotlovniški standup: Open mic, tudi za ljubitelje kamniškega stripa se bo našlo kaj. Od glasbenih imen pa v Kamnik tokrat na festival prihajajo Počeni škafi, Ana Pupedan, Adi Smolar, Koala Voice, Niko Novak, Noreia, Masayah in drugi. Nastopili bodo tudi zmagovalci letošnje Špil lige Ghastly ashes. Več o urah, dnevih, prizoriščih ter samem programu lahko preberete na spletni strani Kamfesta kamfest.org pod zavihkom Program.

×