Učenci in učitelji so včeraj zadovoljni prišli v nadgrajeno in prenovljeno šolo Jela Janežiča. / Foto: Tina Dokl

V Podlubniku so dočakali prenovljeno šolo

Največja pridobitev ob začetku novega šolskega leta v škofjeloški občini je nadzidana in prenovljena Osnovna šola Jela Janežiča v Podlubniku, tudi druge loške šole pa so poleti prenovili in posodobili.

Škofja Loka – Najteže v škofjeloški občini so novo šolsko leto pričakali učenci in učitelji Osnovne šole Jela Janežiča. V dodobra prenovljeno in povečano šolo s prilagojenim programom naj bi se preselili že lani jeseni, zaradi stečaja izvajalca pa so se dela zavlekla. Vseeno so bili včeraj vsi zadovoljni, saj je na letošnji prvi šolski dan po kar nekaj letih za vse učence pouk potekal na eni lokaciji. Šola je z nadzidkom namreč večja za okoli 770 kvadratnih metrov, dodatno pa so prenovili še več kot 320 kvadratnih metrov prostorov. Nove učilnice za posebni program so opremljene z ustrezno opremo za prilagojen pouk in praktično delo. Spodnje matične in predmetne učilnice so dobile neposredni dostop v atrij, več pa je tudi garderob ter sanitarij. Hkrati so uredili prepotrebne prostore za individualno delo ter sobo za razgovore s starši. Velika pridobitev je tudi dvigalo v drugo nadstropje, kjer so tudi novi prostori knjižnice. V minulem tednu so pridobili tudi uporabno dovoljenje.

Višina investicije znaša 2,8 milijona evrov, pri čemer so pridobili nepovratna sredstva države v višini dobrih 765 tisoč evrov, preostali delež pa so prispevale občine soustanoviteljice: Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane, Železniki, Medvode in Žiri.

Višina investicije tako znaša 2,8 milijona evrov, pri čemer so pridobili nepovratna sredstva države v višini dobrih 765 tisoč evrov, preostali delež pa so prispevale občine soustanoviteljice: Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane, Železniki, Medvode in Žiri.

Poleg novosti na Osnovni šoli Jela Janežiča je bilo poleti tudi nekaj investicij v preostale matične in podružnične škofjeloške šole, med večjimi je bila na podružnični osnovni šoli v Retečah, kjer so zamenjali streho na šolskem poslopju. Na Osnovni šoli Ivana Groharja je bila največja investicija menjava luči in dveh vrst oken v telovadnici matične šole, na matični šoli in vseh treh podružničnih šolah pa so uredili varnostno razsvetljavo. Nekaj novosti bo ob začetku šolskega leta pričakalo tudi učence na Osnovni šoli Škofja Loka-Mesto, med drugim so na matični šoli zaključili prenovo sanitarij v kleti na razredni stopnji.

Sicer pa imajo v škofjeloški občini na vseh matičnih in podružničnih šolah letos 272 prvošolcev. Največ, natanko sto, je vpisanih v Osnovno šolo Škofja Loka- Mesto, najmanj, le eden, pa na Podružnično osnovno šolo Bukovščica. Med podružničnimi šolami je največ prvošolcev vpisanih v šolo v Retečah, kar 26.

×