Tako bo rolkarski park videti po prenovi. / Foto: Občina Domžale

V prenovo rolkarskega parka

Občina Domžale je pred kratkim pridobila gradbeno dovoljenje za načrtovano prenovo rolkarskega parka, s katero želijo izboljšati pogoje za urjenje, treninge in tekme.

Domžale – Kot so sporočili z domžalske občinske uprave, so pred kratkim pridobili gradbeno dovoljenje za obnovo rolkarskega oz. skate parka​, ki je v Športnem parku Domžale in je brezplačno na voljo vsem uporabnikom.

V proračunih za letošnje in prihodnje leto so za projekt namenili skupaj sedemsto tisoč evrov.

Načrtujejo celovito obnovo ter ureditev servisnega objekta skupaj z zunanjo in komunalno ureditvijo, vključno s klopmi, koši in pitnikom. »Glavni del skate parka bo predstavljal različne elemente za rolkanje – jame, rampe in druge elemente. Na južnem delu je predvidena tlakovana površina, ki bo hkrati povezovalna pešpot in površina za gledalce. Na območju skate parka je predvidena tudi ozelenitev,« so povedali.Natančen začetek in časovnica obnove še nista znana. Po prejemu projektne dokumentacije za izvedbo gradnje sledi objava javnega naročila in izbor izvajalca. Kot pravijo na domžalski občinski upravi, so v proračunih za letošnje in prihodnje leto za projekt namenili skupaj sedemsto tisoč evrov.

Rolkanje je sicer v Domžalah prisotno od leta 1998. Rolkarski park je bil že v preteklosti večkrat obnovljen, v sodelovanju z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale pa zanj skrbijo člani ekipe EZ3X. Lani septembra so pod okriljem Slovenske rolkarske zveze in ob podpori domžalske občine organizirali tradicionalni Skateboarding Open Domžale, tekmo, ki je štela za točke državnega pokala Slovenije v rolkanju. Park je namenjen urbanim športom na kolesih, torej za ljubitelje skirojev, rolerjev, rolk, BMX-ov in drugih koles.

×