Otroci šenčurskega vrtca so nedavno s krajšo prireditvijo uradno odprli nova igrala, trak pa je prerezal šenčurski župan Ciril Kozjek. / Foto: Maša Likosar

Otroci šenčurskega vrtca so nedavno s krajšo prireditvijo uradno odprli nova igrala, trak pa je prerezal šenčurski župan Ciril Kozjek. / Foto: Maša Likosar

V šenčurski šoli bodo uredili novi učilnici

Šenčurski vrtec se ponaša z novimi otroškimi igrali, v šoli sta predvideni sanacija strehe nad avlo in gradnja dveh novih učilnic.

Šenčur – Občina Šenčur je med poletnimi počitnicami poskrbela za več investicij, ki so bile namenjene izboljšanju infrastrukture v vrtcih in šolah. Ena izmed večjih pridobitev so nova otroška igrala, ki so jih postavili ob šenčurskem vrtcu, investicija pa je bila vredna sto tisoč evrov. Kot je pojasnil šenčurski župan Ciril Kozjek, gre za prvo fazo projekta, saj načrtujejo še dodatna igrala v drugi fazi, ki bo prav tako vredna sto tisoč evrov. »Redno nameščamo nova igrala po vseh krajevnih skupnostih, saj je gibanje otrok izjemno pomembno,« je poudaril Kozjek. Poleg novih igral so v šenčurskem vrtcu obnovili kopalnice in sanitarije ter namestili nova zunanja vrata.

Vzdrževalna dela so izvedli tudi na vseh štirih šolah – matični v Šenčurju ter na podružnicah na Olševku, v Voklem in Trbojah. Na Olševku so zamenjali vhodna vrata, prenovili knjižnico in uredili parkirišče z omejenim parkiranjem. V Voklem so prepleskali celotno notranjost šole, v Trbojah pa zamenjali poškodovana okna. V Osnovni šoli Šenčur so položili nov parket v glasbeni učilnici, prepleskali nekaj učilnic in hodnikov ter zamenjali poškodovana notranja vrata in žaluzije. Kljub vsem izvedenim delom pa jim v matični šoli po županovih besedah pred začetkom šolskega leta ni uspelo sanirati strehe nad avlo, ki ob večjih neurjih zamaka. »Izvajalec je bil izbran, vendar je bila zaradi težav z dobavo materiala sanacija prestavljena in bo predvidoma izvedena med jesenskimi počitnicami,« je povedal Kozjek.

Gradnja ne bo motila pouka

Občina Šenčur je pred kratkim podpisala tudi pogodbo za gradnjo dveh novih učilnic v šenčurski šoli, vredno nekaj več kot 340 tisoč evrov. Čeprav so ponudbe izvajalcev presegle sredstva, ki so bila predvidena v proračunu, so se odločili za izvedbo, dela pa bodo potekala že med šolskim letom. »Posebna skrb bo namenjena temu, da gradbena dela ne bodo motila pouka,« je poudarila ravnateljica šenčurske šole Stanka Naglič. Gradbišče bo ustrezno zaščiteno, dostop do gradbenih površin bo urejen tako, da ne bo oviral šolskih aktivnosti, učitelji pa bodo skrbeli, da učenci ne bodo zahajali na delovno območje.

Z dodatnima dvema učilnicama bodo kapacitete šole polno zasedene. »Da bi sledili smernicam za razvoj ter zagotoviti čim več vsebin v okviru razširjenega programa, potrebujemo več prostora,« je dejala ravnateljica, ob tem pa opozorila, da pouk matematike, slovenščine in angleščine že poteka v učnih skupinah. »Medtem ko kadrovsko nismo podhranjeni, prostorsko smo. Septembra se je sicer upokojilo šest zaposlenih, predvsem tehničnega osebja, kar nadomeščamo z novimi kadri. Na področju pedagoškega osebja pa ne beležimo veliko menjav,« je še pojasnila ravnateljica.