Preurejeni radovljiški vrtec s prizidkom, v katerem so nove igralnice in razvojna ambulanta / Foto: Tina Dokl

V vrtcu tudi razvojna ambulanta

V novem prizidku k radovljiškemu vrtcu so uredili nove igralnice, športno igralnico, prostore za razvojni oddelek in razvojno ambulanto.

Radovljica – Med počitnicami je bila dokončana tudi gradnja prizidka k vrtcu v Radovljici, tako da so otroci včeraj že lahko vstopili tudi v nove prostore. Z okoli 2,5 milijona evrov vredno investicijo je tako največja od sedmih enot Vrtca Radovljica pridobila tri dodatne igralnice, športno igralnico z osrednjim prostorom, igralnico razvojnega oddelka ter prostor za dodatne dejavnosti, v prizidku vrtca pa so tudi prostori za razvojno ambulanto. Slovesnost ob uradnem odprtju v Radovljici načrtujejo v drugi polovici septembra.

V vse enote Vrtca Radovljica bo tako v letošnjem letu v skupaj 43 oddelkov in pol mogoče vključiti do 757 otrok, v razvojnem oddelku je prostora za šest otrok. Trenutno je v vrtec vpisanih 708 otrok, 124 na novo; 647 jih prihaja iz radovljiške, 61 iz drugih občin. Prostora je za zdaj dovolj za vse, so zagotovili na Občini Radovljica.

Večino sredstev za investicijo je zagotovila Občina Radovljica, dober milijon evrov je prispevalo ministrstvo za zdravje, del sredstev pa tudi Osnovno zdravstvo Gorenjske.

×