Minibus vozi krožno po jeseniški občini. / Foto: Nik Bertoncelj

Vzpostavili krožno mestno linijo

Na Jesenicah so vzpostavili krožno mestno linijo, ki pokriva Blejske Dobravo, Koroško Belo, Tomšičevo ulico in Hrušico.

Do 17. julija bodo prevozi na novi krožni liniji, ki jih z minibusom opravlja zasebnik, brezplačni.

Jesenice – V sredo zjutraj je po jeseniški občini začel voziti minibus, ki povezuje tiste kraje, ki jih ne pokriva medkrajevni linijski prevoznik. Krožna mestna linija poteka na trasi Blejska Dobrava (pokopališče)–Koroška Bela (vas)–Hrušica (Belo polje) in v obratni smeri. Druga linija pa povezuje bolnišnico, Tomšičevo cesto in Koroško Belo (vas).

Kot je povedal jeseniški župan Peter Bohinec, so s tem našli rešitev za nadomestni prevoz na linijah, ki jih – potem ko niso dobili koncesionarja za mestni promet – ne pokriva medkrajevni linijski prevoznik. Župan je poudaril, da se na občini zavedajo, da je določeno število občanov odvisnih od javnega prometa, zato so v preteklih mesecih intenzivno iskali rešitev. Župan se je v sredo tudi sam popeljal z minibusom po novi liniji, v prvih dveh urah pa so našteli 47 potnikov.

Do 17. julija bodo prevozi na novi krožni liniji, ki jih opravlja zasebnik, brezplačni. Imetniki kartice IJPP pa se bodo lahko brezplačno vozili do 31. avgusta. Vozni red je objavljen na spletni strani Občine Jesenice, na vseh avtobusnih postajah in pri krajevnih skupnostih.

×