/ Foto: Rune

Foto: Rune

Preko omrežja RUNE do hitre in zanesljive povezave z internetom

V občini Gorje teče gradnja širokopasovnega optičnega omrežja RUNE, ki uporabnikom omogoča dostop do hitrejše, kvalitetnejše in zanesljivejše povezave z internetom. Dela trenutno potekajo v naseljih Zgornje Gorje, Višelnica in Mevkuž, kjer so prvi uporabniki že priključeni na omrežje. Če si dostop do boljše povezave želite tudi vi, preverite, kako do nje.

Če vaša povezava z internetom ni taka, kot bi si želeli in potrebovali za kvalitetno in hitro poslovanje, opravljanje delovnih obveznosti, šolanje ali druga vsakdanja opravila, potem je sedaj več kot pravi čas za prehod na širokopasovno optično omrežje RUNE, ki ga na podeželskih območjih Slovenije gradi podjetje RUNE Enia, d. o. o. V izgradnjo omrežja je namreč vključena tudi občina Gorje, kjer so bili v teh dneh na omrežje tudi že priključeni prvi uporabniki. Gradnja tras omrežja, kot tudi gradnja uporabniških priključkov trenutno teče v naseljih Zgornje Gorje, Višelnica in Mevkuž. V mesecu oktobru pa se bo gradnja nadaljevala v naseljih Grabče, Krnica in Spodnje Gorje.

Če si želite svoj priključek naročiti tudi vi, vključenost naslova v projekt RUNE preverite na spletni strani www.ruralnetwork.eu, kjer ga, sočasno z gradnjo infrastrukture, lahko tudi naročite. Prav tako bo mogoče priključek naročiti tudi pri trgovskih zastopnikih na terenu. Strošek priključka na optično povezavo po trenutno veljavnem ceniku znaša 250,00 EUR z DDV za fizične osebe ali 278,54 EUR z DDV za pravne osebe, znesek lahko krije izbrani ponudnik storitev, podrobnosti pa morate preveriti pri njih.

Širokopasovno optično omrežje RUNE uporabnikom omogoča dostop do internetne povezave s hitrostjo, večjo od 1 Gbps, ki prinaša številne prednosti – od stabilne in zanesljive internetne povezave, neobčutljivosti na zunanje vplive, hitrega prenosa podatkov do več povezanih naprav in igranja iger brez motenj.

Poudariti je treba, da je optično omrežje RUNE odprto širokopasovno omrežje OŠO, uporabnikom pa omogoča izbiro med operaterji internetnih storitev: Telekom Slovenije, A1, Telemach, T2 ter Mega Tel.

Za več informacij o projektu RUNE in naročilu priključka se lahko obrnete na Center za pomoč uporabnikom. Ta je na voljo vsak delovni dan med 8. in 12. uro na telefonski številki +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu rune-si@ruralnetwork.eu.

Vse informacije so na voljo tudi na spletni strani www.ruralnetwork.eu.