Ozek in prometno zelo obremenjen del Pševske ceste, ki vodi na Jošta, bodo prestavili. / Foto: Primož Pičulin

Ozek in prometno zelo obremenjen del Pševske ceste, ki vodi na Jošta, bodo prestavili. / Foto: Primož Pičulin

Začetek del na Pševski cesti

Pševsko cesto bodo v delu, ki med hišami vodi proti Joštu, prestavili. Dela začenjajo prihodnji teden.

Kranj – Prihodnji teden bodo začeli gradbena dela za prestavitev Pševske ceste v Stražišču, so napovedali na Mestni občini Kranj. Cesta proti priljubljeni izletniški točki Jošt po koncu gradnje tako ne bo več vodila med hišami, pač pa se jim bo izognila, tako da bo promet bolj tekoč in predvsem ne več moteč za stanovalce. Občina bo za investicijo namenila 868 tisoč evrov, dela pa bo izvajalo podjetje Gradbeništvo Prestor.

Nova cesta bo široka šest metrov s pločnikom na eni strani. Poskrbeli bodo tudi za vso pripadajočo infrastrukturo: kanalizacijo, odvodnjavanje, vodovod in javno razsvetljavo od križišča z Ješetovo ulico do cone Laze. Zgradili bodo nov propust za zaledno vodo in uredili del struge potoka Sorška reka. Predvidoma bodo dela končali maja.

»Gre za izpolnjevanje obljube, ki smo jo dali stanovalcem, prebivalcem vasi pod Joštom ter seveda vsem obiskovalcem Jošta. Pot bo po koncu gradnje bolj varna in predvsem prijetnejša za vse, tako za uporabnike kot za stanovalce,« je povedal kranjski župan Matjaž Rakovec.