/ Foto:

Foto: RUNE Enia

Zagotovite si dostop do hitrejše in zanesljivejše povezave z internetom

V občini Gorje poteka gradnja širokopasovnega optičnega omrežja RUNE, ki uporabnikom omogoča dostop do hitrejše, kvalitetnejše in zanesljivejše povezave z internetom. Če si jo želite tudi vi, preverite, kako si zagotovite dostop do nje.

Dobra povezava z internetom je danes nepogrešljiv del našega vsakdana, saj nam olajša poslovanje, šolanje in številne druge vsakodnevne aktivnosti. Tega se zavedajo tudi v podjetju RUNE Enia, ki v sklopu projekta RUNE gradi širokopasovno optično omrežje na podeželskih območjih Slovenije. V projekt je vključena tudi občina Gorje, ki je del projekta, ki vključuje še občine Bled, Radovljica in Jesenice.

V občini Gorje, kjer stoji tudi vozlišče za zagotavljanje optičnih signalov uporabnikom, je gradnja omrežja v polnem teku. Gradnja omrežja, vključno z gradnjo uporabniških priključkov, poteka v naseljih Zgornje Gorje, Višelnica in Mevkuž. Predvidoma pa bo v sklopu projekta RUNE v občini Gorje z optičnim omrežjem pokritih 926 naslovov, na ravni omenjenih občin pa 4692. 

Če si optičnega priključka in s tem dostop do boljše in hitrejše internetne povezave želite tudi vi, na spletni strani www.ruralnetwork.eu preverite, ali je vaš naslov vključen v projekt. Če gradnja že teče oziroma ko bo, boste priključek lahko naročili. Prav tako pa bo priključek mogoče naročiti pri trgovskih zastopnikih na terenu.

Širokopasovno optično omrežje RUNE uporabnikom omogoča dostop do internetne povezave s hitrostjo, večjo od 1 Gbps, ki prinaša številne prednosti – od stabilne in zanesljive internetne povezave, neobčutljivosti na zunanje vplive, hitrega prenosa podatkov do več povezanih naprav in igranja iger brez motenj.

Poudariti je treba, da je optično omrežje RUNE odprto širokopasovno omrežje OŠO, uporabnikom pa omogoča izbiro med operaterji internetnih storitev – Telekom Slovenije, A1, Telemach, T2 ter Mega Tel.

Za več informacij o projektu RUNE in naročilu priključka se lahko obrnete na Center za pomoč uporabnikom. Ta je na voljo vsak delovni dan med 8. in 12. uro na telefonski številki +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu rune-si@ruralnetwork.eu

Vse informacije so na voljo tudi na spletni strani www.ruralnetwork.eu