amaterska kolesarska dirka L`etape Kranj 2023 Tour de France / Foto: Gorazd Kavčič

Zaradi kolesarjev zapore cest

Zaradi prireditve za amaterske kolesarje L'Etape Slovenia bo konec tedna v Kranju z okolico občasno popolnoma zaprtih več cest. Občasne mobilne zapore bodo tudi v drugih občinah.

Kranj – V Kranju bo ta konec tedna rekreativna kolesarska prireditev L'Etape Slovenia iz serije dogodkov Dirke po Franciji (Tour de France) za amaterske kolesarje, ki potekajo po vsem svetu. Zaradi kolesarske prireditve bo v Kranju in okolici jutri in v nedeljo za promet občasno kratkotrajno, od 30 do 60 minut, za promet popolnoma zaprtih več cest. Med zaporami bo promet sproščen za največ 15 minut, opozarjajo na Mestni občini Kranj.

Sobotno dogajanje bo namenjeno otroškemu kolesarjenju v starem delu Kranja in družinskemu kolesarjenju na relaciji Kranj–Brdo–Kranj. Za zagotavljanje varnosti udeležencev prireditev bodo tako jutri od 12. do 18. ure potekale občasne popolne zapore prometa na delu Ljubljanske, Koroške in Bleiweisove ceste, na Slovenskem trgu, Stritarjevi ulici in delu Gregorčičeve ulice. Med 16. in 18. uro bodo popolnoma zaprti Maistrov in Glavni trg ter Prešernova in Poštna ulica.

V nedeljo, ko bosta potekali kolesarski preizkušnji L'Etape Slovenia na 81- in 150-kilometrski razdalji, pa je delna ali popolna zapora cest napovedana med 8. in 14. uro, in sicer na delu Ljubljanske, Koroške in Bleiweisove ceste ter delu Gregorčičeve ulice, na Slovenskem trgu in Stritarjevi ulici. Na relaciji Kranj–Škofja Loka–Medvode–Vodice–Komenda–Kamnik–Cerklje–Šenčur–Preddvor–Radovljica–Tržič–Kranj naj vozniki od 8.45 do okoli 16. ure pričakujejo občasne mobilne zapore prometa.

Organizatorji obljubljajo, da bodo vse ceste za promet odprte takoj, ko bo zadnji kolesar prevozil konfliktno točko. Med kolonami kolesarjev bo promet v smeri dirke sproščen tudi v vmesnem času.

×