Izredni občni zbor Planinsko društvo Jesenice. Prodaja Tičarjev dom na Vršiču.Govori Egon Kepic, predsednik PD Jesenice. / Foto: Nik Bertoncelj

Predsednik Planinskega društva Jesenice Egon Kepic je po izrednem občnem zboru odstopil. / Foto: Nik Bertoncelj

Zavrnili prodajo Tičarjevega doma

Večina članov Planinskega društva Jesenice na torkovem izrednem občnem zboru ni podprla prodaje Tičarjevega doma na Vršiču. Predsednik društva Egon Kepic je zato odstopil.

Poudarili so, da bi pred odločitvijo potrebovali več finančnih podatkov, prav tako je bilo slišati mnenje, da bi interes za koče morali preveriti z razpisom.

Jesenice – Na torkovem izrednem občnem zboru Planinskega društva Jesenice so zavrnili prodajo Tičarjevega doma na Vršiču. Proti je glasovalo 22 članov, za pa 12. Prodajo je predlagalo novo vodstvo društva zaradi zadolženosti, društvo namreč banki dolguje 630 tisoč evrov. Kredit je najelo v času prejšnjega vodstva zaradi naložbe v obnovo Koče pri izviru Soče, ki je bila bistveno dražja od načrtov.

Sedanji predsednik društva Egon Kepic je zato edino rešitev videl v prodaji ene od petih koč, ki jih ima v lasti društvo. Za Tičarjev dom so prejeli dve ponudbi, in sicer Planinskega društva Ljubljana Matica in dosedanjega najemnika, Agencije Oskar, ki je ponudila več, in sicer 1,2 milijona evrov. To bi zadoščalo za poplačilo dolga in prepotrebno obnovo ostalih koč, ki so vse dotrajane. Kepic je zato sklical izredni občni zbor, na katerem pa večina prisotnih članov prodaje ni podprla. Poudarili so, da bi pred odločitvijo potrebovali več finančnih podatkov, prav tako je bilo slišati mnenje, da bi interes za koče morali preveriti z razpisom.

Ker je Kepic na odločitev o prodaji vezal tudi svoje predsednikovanje, je po občnem zboru odstopil. Dejal je, da sam druge rešitve za društvo ne vidi, od članov, ki so glasovali proti, pa pričakuje, da najdejo drugo vodstvo, ki bo ponudilo drugačne rešitve. Napovedal je, da bo funkcijo opravljal le še do izbire novega predsednika oziroma do marčevskega rednega občnega zbora.