Na ocenjevanju kmečkih prehranskih izdelkov za Festival dobrote slovenskih kmetij so ocenjevali tudi marmelade. / Foto: Cveto Zaplotnik

Na ocenjevanju kmečkih prehranskih izdelkov za Festival dobrote slovenskih kmetij so ocenjevali tudi marmelade. / Foto: Cveto Zaplotnik

Burgoxu pet priznanj

Podjetje Burgox iz Komende bo prejelo pet priznanj za konzervirane vrtnine.

Kranj – Maja bo na Ptuju festival Dobrote slovenskih kmetij, na katerem bodo predstavili najbolje ocenjene kmečke prehranske izdelke in njihovim izdelovalcem podelili priznanja. Ocenjevanje izdelkov se je že začelo, za nekatere skupine so rezultati že znani.

Na ocenjevanju konzerviranih vrtnin so z izdelki sodelovale tri kmetije in eno podjetje s širšega gorenjskega območja. Podjetje Burgox (Peter Burger) iz Komende bo na festivalu prejelo zlata priznanja za kislo zelje, kislo repo, kuhano rdečo peso in kislo zelje s poprom in lovorjem ter bronasto priznanje za vloženo rdečo peso, kmet Klemen Jarc iz Voklega zlati priznanji za kislo repo in kislo zelje s poprom, kmetija Hudomal (Primož Trebušak) z Bele pri Motniku zlato za surovo vegeto in srebrno za čili omako, kmetija Anžon (Tim Križnar) iz Kranja pa bronasto priznanje za kislo repo.

Na ocenjevanju domačih marmelad, džemov in sadnih namazov so s svojimi izdelki sodelovale tudi štiri kmetije s širšega gorenjskega območja. Kmetija Fik (Janez Jenko) iz Gorenje vasi - Reteč bo na festivalu prejela zlati priznanji za jagodni in malinov sadni preliv ter srebrno priznanje za jagodno marmelado, kmetija Pr' Magru (Mojca Smolej) iz Kranjske Gore srebrno priznanje za domačo marmelado iz robide in aronije, kmetija Hudomal (Primož Trebušak) z Bele pri Motniku pa srebrno priznanje za breskovo marmelado.